Sacred Journey to Israel

16-25 March 2019

 
 

With Paschalis Kazakopoulos and Frixos Christodoulou

 
 

myitiko taxidi stous agious topous 0

 

At the Holy Land of the Heart!

 

The Mystery of Union with the Divine Presence!

 
 
 

Σας προσκαλούμε σε ένα μεταμορφωτικό ταξίδι μύησης στους Αγίους Τόπους! Ένας ιερός τόπος όπου Μεγάλοι Δάσκαλοι, Προφήτες, Μυημένοι και Άγιοι περπάτησαν και δίδαξαν - μια Ζωντανή Θεϊκή Πύλη!

Ο Πασχάλης και ο Φρίξος θα σας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι μεταμόρφωσης και μύησης. Θα επισκεφτούμε πολλά ιερά μέρη όπου θα εργαζόμαστε επί τόπου σε μια συνδημιουργία με τους ουράνιους οικοδεσπότες των εσωτερικών πεδίων. Έχουμε προγραμματίσει ώστε να υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χρόνος στα μέρη που θα επισκεπτόμαστε έτσι ώστε όλοι να βιώσουν, να αισθανθούν και να λάβουν όλες τις ευλογίες. 

Εάν αισθάνεστε το κάλεσμα να βρεθείτε στους Αγίους Τόπους, εάν ενδιαφέρεστε για την παγκόσμια υπηρεσία στη Μέση Ανατολή ή εργάζεστε με τις ενέργειες του Χριστού, της Μαρίας Μαγδαληνής, του Μελχισεδέκ, τη Μητέρα Μαρία και το Αγγελικό Βασίλειο, αυτή είναι μια σπάνια ευκαιρία να είστε μέρος και να προσθέσετε στο Φως του Κόσμου! Όποιος κι αν είναι ο λόγος που σας καλεί η καρδιά σας να βρεθείτε εδώ τότε αφήστε την χαρά που νιώθετε να σας οδηγήσει σε αυτό το άνοιγμα προς το Πνεύμα.  

Ο Πασχάλης και ο Φρίξος θα σας εισάγουν στις Ενεργειακές Πύλες Φωτός των Αγίων Τόπων οι οποίες εξακολουθούν να είναι ενεργές σε αυτά τα μέρη εδώ και χιλιάδες χρόνια! Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το μαγικό ταξίδι!

 

ITINERARY INCLUDES: 

Jerusalem and Old City, following the steps of Jesus.

All day tours in Tel Aviv.

Holy Sepulchre church, center of ineffable mysteries.

The beautiful blue shores of Galilee.

Capernaum, base for Jesus Ministry.

Magdala, birthplace of Mary Magdalene.

✡ Mount of Beatitudes, Sermon on the Mount, Tabgha.

Nazareth, city of Mary and Joseph.

Mount Tabor, church of Transfiguration.

Acre, underground crusader city.

Mount Carmel, Stella Maris.

Jaffa, one of the oldest cities in the world.

 

 

Join us at the Holy Land 16 to 25 March 2019

 

myitiko taxidi stous agious topous 1

Small group 20 participants (Available seats 5) - Book your seat early!

 
  • Saturday 16 March: Λύδδα -Ιορδάνη Ποταμό- Σαραντάριο Όρος

Αυτή η ημέρα είναι αφιερωμένη στην άφιξη των συμμετεχόντων από όλες τις χώρες στην Ιερουσαλήμ, μια από τις ιερότερες πόλεις στον κόσμο. Θα επισκεφτούμε την εκκλησιά Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα και έπειτα κατευθυνόμαστε στην Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της "σιδηράς συνοριακής πύλης", που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο που βαπτίσθηκε ο Ιησούς, από τον Τίμιο Πρόδρομο.

Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως από τις φθορές. Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Επιστροφη στην Ιερουσαλήμ για την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο. 

Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση και προσαρμογή. 

 
  • Sunday 17 March: Οδοιπορικό στην Αγία γη - Βηθλεέμ - Φαράγγι Αίνων
 

myitiko taxidi stous agious topous 9

Πρωινή, μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο Σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων.

Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας.  

Επιστροφή στην Ιερουσαλήμ, όπου θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στα καταστήματα της παλιάς πόλης. Επίσκεψη στις Ιερές Μονές της Μεγάλης Παναγίας, του Τιμίου Προδρόμου, της Παναγίας Σαϊδανάγιας, των Αγίων Θεοδώρων κλπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση. 

 
  • Δευτέρα 18 March: Οδοιπορικό στην Αγία γη των Ιεροσολύμων
 

myitiko taxidi stous agious topous 2

Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε οδικός προς το Όρος των Ελαιών όπου βρίσκεται στα ανατολικά της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε το Ναό της Ανάληψης του Ιησού ο οποίος βρίσκεται στη μεσαία από τις τρεις κορυφές του όρους των Ελαιών. Σύμφωνα με την παράδοση αυτό είναι το σημείο της ανάληψης του Ιησού. Θα δούμε το μικρό οκταγωνικό κουβούκλιο καθώς και το βράχο που φέρει όπως λέγεται το αποτύπωμα του ποδιού του Ιησού που σχηματίστηκε τη στιγμή που ανυψώθηκε στον ουρανό και θα εργαστούμε με τις ενέργειες και τη φλόγα της Ανάληψης.

Έπειτα κατευθυνόμαστε την εκκλησία του Πάτερ Ημών η οποία ανήκει στο Τάγμα Καρμελιτών μοναχών, εκεί όπου ο Ιησούς άγγιξε τους αποστόλους με αυτή την υπέροχη προσευχή. Στο χώρο αυτό ο Ιησούς δίδαξε στους μαθητές του τα μυστικά της ουσιαστικής προσευχής. Πρόκειται για ένα βαθιά ευλογημένο μέρος και θα παραμείνουμε εδώ για ενεργοποιήσεις και συντονισμούς.

Αφού απολαύσουμε την πανοραμική θέα της Ιερουσαλήμ (τα τείχη και έξω από αυτά οι εβραϊκοί τάφοι, ο λόφος Σιών, η κοιλάδα των Κέδρων, το τέμενος Ομάρ, το τέμενος Αλ Άκσα, τα αρχαιολογικά ευρήματα της πρώτης πόλης του Δαβίδ) θα περπατήσουμε προς την εκκλησία των Φραγκισκάνων Dominus Flevit, εκεί όπου ο Ιησούς έκλαψε κοιτώντας την πόλη για αυτά που επρόκειτο να συμβούν. Ανηφορίζουμε προς το Ρώσικο μοναστήρι της Μαρίας Μαγδαληνής κάτω από τα πυκνόφυλλα δέντρα του κήπου του. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των Εθνών στη Γεσθημανή, τον τόπο που προσευχήθηκε ο Ιησούς πριν συλληφθεί.

Πολύ κοντά στον περίβολο της Γεσθημανή βρίσκεται ο Ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου όπου θα κατέβουμε 48 σκαλοπάτια για να φτάσουμε στο κέντρο του ναού και εκεί να αντικρίσουμε το πάνσεπτο θεομητορικό μνήμα της Μητέρας Μαρίας. Αυτός ο υπόγειος ναός έχει μια ιδιαίτερη ιερότητα. Νιώθεις λεπτές δονήσεις τρυφερότητας και ενέργειες μητρικής αγάπης. Αισθάνεσαι τόσο οικεία και ζεστά όσο και στην αγκαλιά της μάνας που σε γέννησε. Θαρρείς ότι δεν είναι τόπος ταφής, αλλά τόπος φροντίδας και ελπίδας.

Θα επισκεφτούμε το χώρο όπου άλλοτε υψωνόταν μεγαλόπρεπα ο Ναός του Σολομώντα και τώρα βρίσκεται το Τέμενος του Ομάρ ο Θόλος του Βράχου, με τον αστραφτερό του τρούλο που δεσπόζει σε όλη την πόλη. Θα επισκεφτούμε επίσης και το Τέμενος Ελ Άκσα τον τρίτο πιο ιερό τόπο για το Ισλάμ. Οι παραπάνω ιεροί τόποι βρίσκονται επάνω στο Λόφο Μοριά. Η ονομασία Μοριά προέρχεται από τις εβραϊκές λέξεις "μορά" που σημαίνει δέος, και "ορά" που σημαίνει φως. Θεωρείται δε πως όταν ο Θεός είπε "Γενηθήτω Φως" η πρώτη λάμψη φάνηκε σε αυτό το χώρο. Η ονομασία Μοριά ερμηνεύεται επίσης και ως "Ο Θεός είναι οδηγός μας".Είναι ένας ιερός χώρος και για τις τρεις θρησκείες, είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Κάτι που ξεκινά από τα βάθη του χρόνου, από την αρχή της Δημιουργίας. Κάτι που έχει να κάνει με την προέλευση και το πεπρωμένο του ανθρώπου.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Κολυμβήθρα της Βηθεσδά που βρίσκεται στη Μουσουλμανική συνοικία της Ιερουσαλήμ, κοντά στη Πύλη των Λεόντων και στη βόρεια πτέρυγα του Ναού του Σολομώντα, τα νερά της ήταν ιαματικά γι' αυτό και πολλοί ασθενείς την επισκέπτονταν για να γιατρευτούν. Τώρα εκεί βρίσκεται η εκκλησία της Αγίας Άννης η οποία έχει τέλεια ακουστική ιδιαίτερα για Γρηγοριανούς ύμνους. Η εκκλησία είναι κτισμένη πάνω σε παλαιότερο ιερό που ήταν αφιερωμένο στον Ασκληπιό και στον αιγυπτιακό θεό Σέραπις (και οι δύο θεραπευτές). Οι σταυροφόροι πίστευαν ότι αυτό είναι το μέρος που γεννήθηκε η Μητέρα Μαρία. Γι' αυτό και η εκκλησία είναι αφιερωμένη στους γονείς της Άννα και Ιωακείμ που ζούσαν εκεί.

Έπειτα θα περπατήσουμε μέσα από την χριστιανική περιοχή για να επισκεφτούμε το ναό της Αναστάσεως, επίκεντρο άφατων μυστηρίων και θεοφανειακών εκδηλώσεων εδώ και αιώνες. Κατά την ιερή παράδοση εδώ υπάρχει ο τόπος της σταύρωσης, της ταφής και της ανάστασης του Ιησού. Το παρεκκλήσι του "Μη μου Άπτου" όπου ο Ιησούς εμφανίστηκε μετά την ανάσταση του στη Μαρία Μαγδαληνή, το παρεκκλήσι του "Αγκάθινου Στεφάνου" και πολλά άλλα. 

Έπειτα θα επισκεφτούμε το λεγόμενο "Τείχος των Δακρύων" ή "Δυτικό Τείχος" όπου προσέρχονται οι Εβραίοι και θρηνούν την καταστροφή του Ναού του Σολομώντα (του δεύτερου ναού συγκεκριμένα) και τη μακραίωνη εξορία τους.

Κλείνουμε την περιήγηση μας κατευθυνόμενοι προς το λόφο Σιών για να επισκεφτούμε το υπερώο του Μυστικού Δείπνου και τον τάφο του Δαβίδ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση. 

  • Τρίτη 19 March: Τιβεριάδα - Θάλασσα της Γαλιλαίας
 

myitiko taxidi stous agious topous 4

Σήμερα το πρωί θα θα αναχωρήσουμε οδικός προς την Γαλιλαία για να φτασουμε στην Λίμνη Γεννησαρέτ. Θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα για να βιώσουμε τη μαγεία που είναι ακόμη ζωντανή στην περιοχή της Γαλιλαίας. Αυτή η ημέρα είναι ελεύθερη για προσωπικό χρόνο και για ξεκούραση, να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου ή για άλλες προσωπικές δραστηριότητες. 

Το απόγευμα θα σαλπάρουμε με βάρκα στη Θάλασσα της Γαλιλαίας όπου η βιβλική της ομορφιά είναι μοναδική. Πρόκειται για την βιβλική λίμνη της Γεννησαρέτ ή αλλιώς λίμνη της Τιβεριάδας. Θα απολαύσουμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στα ήρεμα νερά της και έπειτα θα πραγματοποιήσουμε ένα διαλογισμό και ενεργοποιήσεις στο κέντρο της λίμνης. Αισθανθείτε τη σύνδεση με τα ανώτερα πνευματικά βασίλεια και επιτρέψτε στον εαυτό σας να μεταφερθεί για λίγο σε αυτό το ισχυρό θεραπευτικό ταξίδι. 

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση. 

  • Τετάρτη 20 March: Καπερναούμ, Μάγδαλα, Ταμπγκα, Θαβώρ
 

myitiko taxidi stous agious topous 5

Συνεχίζουμε το πρωί την περιήγηση μας σε τρεις σημαντικούς τόπους γύρω από την περιοχή της Γαλιλαίας το επίκεντρο της δραστηριότητας του Ιησού. Είναι μια Πύλη Φωτός όπου εξακολουθεί να σε κατακλύζει, ύστερα από 2000 χρόνια, η γαλήνη, η ειρήνη και η αγάπη. Οι ευλογίες της παρουσίας και των θαυμάτων του Ιησού σφράγισαν από τότε με ανεξίτηλες ενέργειες όλη την περιοχή!

Εδώ που ο Ιησούς κάλεσε τους πρώτους μαθητές του, θεράπευσε ασθενείς, βάδισε πάνω στα νερά της λίμνης, κατασίγασε τα αγριεμένα στοιχεία της φύσης και κήρυξε το αληθινό νόημα της ζωής. Από τα Μάγδαλα (από όπου καταγόταν η Μαρία, εξ ου και το προσωνύμιο Μαγδαληνή) μέχρι την Καπερναούμ, την αρχαία Συναγωγή και τη θάλασσα της Γαλιλαίας.

Ότι έχει απομείνει σήμερα από την αρχαία Καπερναούμ είναι τα θεμέλια των σπιτιών της ανάμεσα στα οποία δεσπόζουσα θέση κατέχει ένα σπίτι όπου διέμενε συχνά ο Ιησούς και ένα τμήμα του μωσαϊκού του δαπέδου διακοσμούσε το δωμάτιο που τον φιλοξενούσε. Έπειτα θα επισκεφτούμε την καλά διατηρημένη Συναγωγή που βρίσκεται στην περιοχή, εργαζόμενοι με τις ενέργειες. Γύρω από την Αρχαία Συναγωγή υπάρχουν διάσπαρτες κολώνες και άλλα εντυπωσιακά ευρήματα σε ένα είδος υπαίθριου μουσείου.

Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς την περιοχή Ταμπγκα, ίσως η πιο γαλήνια της Αγίας Γης. Εδώ έγινε η Επί του Όρους Ομιλία, το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων, και μία από τις εμφανίσεις του Ιησού μετά την ανάσταση του. Τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει από τότε. Το τοπίο παραμένει αμετάβλητο. Αν αφήσεις για λίγο τη σκέψη σου ελεύθερη και το πνεύμα σου να πλανηθεί στους πανέμορφους λόφους και στους καταπράσινους αγρούς θα δεις με τα μάτια της ψυχής σου εκατοντάδες ανθρώπους να συρρέουν για να ακούσουν τον Υιό του Φωτός.

Εκεί θα επισκεφτούμε το Ναό του Πολλαπλασιασμού των Άρτων και των Ιχθύων που ανήκει στο Τάγμα Γερμανών Βενεδικτίνων. Φεύγοντας από το ναό του πολλαπλασιασμού θα ανεβούμε σε ένα καταπράσινο λόφο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται ο Ναός των Μακαρισμών που ανήκει στους Φραγκισκανούς μέσα σε υπέροχους ολάνθιστούς κήπους και με θέα μοναδική. Εδώ ακούστηκαν τα γλυκόηχα λόγια των μακαρισμών που άγγιξαν τις καρδιές των μαθητών και όσων τους ακολούθησαν.

Ακολούθως θα κατευθυνθούμε προς το Όρος Θαβώρ, που βρίσκεται στη μέση μιας αχανούς πεδιάδας και μοιάζει με ένα τεράστιο πυκνόφυτο τρούλο που από την κορυφή του, η οποία φτάνει στα 560 μέτρα, η θέα είναι πανοραμική. Ένα μεγάλο γεγονός που συνέβη στο όρος Θαβώρ ήταν η Μεταμόρφωση του Ιησού. Εκεί θα επισκεφτούμε την ομώνυμη εκκλησία.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και χρόνος για ξεκούραση, δείπνο, διανυκτέρευση. 

 
  • Πέμπτη 21 March: Κεφαρ Κανά - Ναζαρέτ - Χάιφα
 

myitiko taxidi stous agious topous 6

Σήμερα το πρωί θα ταξιδέψουμε προς την ενδοχώρα της Γαλιλαίας. Εκεί θα επισκεφτούμε τη μικρή πόλη Καφέρ Κανά, που βέβαια δεν είναι άλλη από τη γνωστή μας Κανά όπου έγινε το θαύμα της μετατροπής του νερού σε κρασί. Θα βαδίσουμε στα στενά δρομάκια της Κανά και θα κατευθυνθούμε στον μικρό ορθόδοξο ναό ο οποίος κατά την παράδοση είναι ο τόπος όπου έγινε ο γάμος και το θαύμα.

Συνεχίζουμε οδικός για να επισκεφτούμε τη Ναζαρέτ, την πόλη της Μαρίας και του Ιωσήφ αλλά και των παιδικών χρόνων του Ιησού. Το προσκύνημα μας αρχίζει από το αρχαιότερο τμήμα της πόλης όπου βρίσκονται η αγορά και οι περισσότεροι ναοί και το οποίο εξακολουθεί να είναι ευδιάκριτο χάρη στα παλιά σπίτια και τα καλντερίμια.

Σε μια μικρή πλατεία θα συναντήσουμε το Ναό του Αρχάγγελου Γαβριήλ. Εδώ κατά την παράδοση έγινε η πρώτη εμφάνιση του Αρχάγγελου στη Μαρία η οποία είχε έρθει να πάρει νερό από την πηγή, που εξακολουθεί να αναβλύζει σε μια κρύπτη στο βάθος του ναού. Η δεύτερη εμφάνιση και ο ευαγγελισμός έγινε στο σπίτι της Μαρίας στο Ναό του Ευαγγελισμού όπου θα επισκεφτούμε στη συνέχεια. Κάτω στο δάπεδο αυτού του ναού, υπάρχει όπως λέγεται το σπήλαιο του Ευαγγελισμού.

Έπειτα θα ταξιδέψουμε προς την Χάιφα και προορισμός μας εκεί είναι το ιερό Όρος Κάρμιλος. Η Χάιφα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ, μεγάλο λιμάνι, βιομηχανικό κέντρο και έδρα σημαντικών πανεπιστημίων. Για την πόλη αυτή λένε χαριτολογώντας "Στην Ιερουσαλήμ προσεύχονται, στο Τελ Αβίβ χορεύουν, στη Χάιφα εργάζονται".

Ανεβαίνουμε στο όρος Κάρμιλος όπου το βουνό υψώνετε στα 546 μέτρα πάνω από το λιμάνι της Χάιφα και αποτελεί διαχωριστικό όριο ανάμεσα στη Σαμάρεια και στη Γαλιλαία. Πάνω του υπάρχουν προϊστορικές σπηλιές οι οποίες κατοικήθηκαν πριν από 50,000 χρόνια και υπάρχουν άφθονα αρχαιολογικά ευρήματα που το επιβεβαιώνουν. Σήμερα είναι Εθνικό Πάρκο. 

Η μοναδική ατμόσφαιρα και αύρα αυτού του μοναδικού βουνού έκαναν στο πέρασμα των αιώνων απλούς ανθρώπους αλλά και ηγεμόνες να το σέβονται. Ο Φαραώ Τούθμωσης ΙΙΙ το χαρακτήρισε ως Ιερό Όρος. Οι Έλληνες οικοδόμησαν πάνω του λαμπρό Ιερό του Δία. Ο Προφήτης Ηλίας βάδισε στις πλαγιές του. Οι Ιουδαίοι, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί και Δρούζοι θεωρούσαν και θεωρούν σεπτό και άγιο το χώμα του.

Εδώ θα δούμε το Διεθνές Κέντρο Μπαχαϊσμού με τον όμορφο ναό και τους υπέροχους κήπους του. Έπειτα θα επισκεφτούμε το μοναστήρι του Τάγματος των Καρμελιτών Μοναχών Stella Maris - Αστέρι της Θάλασσας. Το ιερό του βρίσκεται πάνω από το σπήλαιο που ζούσε και δίδασκε τους μαθητές του ο Ηλίας και στις πλαγιές του βουνού υπάρχει και η σπηλιά όπου ο προφήτης Ηλίας έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λέγεται πως ο Πυθαγόρας είχε επισκεφτεί το όρος Κάρμηλος λόγω της ιερότητάς του, λέγοντας πως ήταν το "ποιο ιερό απ’ όλα τα βουνά, και η πρόσβαση του ήταν απαγορευμένη στους πολλούς". Θα συνδεθούμε με την ενεργειακή γραμμή του Αρχ. Μιχαήλ που περνά από το όρος Κάρμηλος.

Θα συνεχίσουμε οδικός προς την Άκρα ή τον Άγιο Ιωάννη της Άκρας. Την πρωτεύουσα των Ιωαννιτών Ιπποτών και του Βασιλείου της Ιερουσαλήμ. Σήμερα θεωρείται η ιερότερη πόλη της θρησκευτικής οργάνωσης των Μπαχάι. Εκεί θα επισκεφτούμε το εντυπωσιακό της κάστρο και την υπόγεια πόλη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο! 

Μετά την επισκεψη μας στην Άκρα θα συνεχίσουμε οδικός προς το Τελ Αβίβ και περίπου στη μέση της διαδρομής κατά μήκος της Μεσογειακής Ακτής, θα συναντήσουμε τα ερείπια της Αρχαίας Καισαρείας.  Κατόπιν φτανουμε στο ξενοδοχείο που θα μένουμε στο Τελ Αβίβ. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 
  • Friday 22 March: Tel Aviv
 
Αυτή η ημέρα είναι ελεύθερη για προσωπικό χρόνο και για ξεκούραση.
 
  • Saturday 23 March: Τελ Αβιβ- Γιάφα
 

myitiko taxidi stous agious topous 7

Αυτή την ημέρα θα έχουμε το χρόνο να απολαύσουμε το Τελ Αβίβ, την πρωτεύουσα του Ισραήλ που σημαίνει "Λόφος της Άνοιξης". Πρόκειται για μία σύγχρονη πόλη που σήμερα ξεπερνά το ένα εκατομμύριο κατοίκους και είναι το οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο του Ισραήλ. Χτισμένο κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου με μια εκτεταμένη παραλία.

Συνεχίζουμε το πρωί την περιήγηση μας οδικός μέσα στο Τελ Αβιβ για επίσκεψη στη λεωφόρο Rothschild - μία από τις κύριες οδούς με δέντρα, ποδηλατόδρομο, καφετέριες και τη συνοικία της Λευκής Πόλης με τα κτίρια Bauhaus ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Θα επισκεφτούμε την περιοχή Neve Tzedek στo παλαιότερο τμήμα του Τελ Αβίβ, η οποία είναι μια από τις ομορφότερες γειτονιές του Τελ Αβίβ (και ιστορικά η πρώτη γειτονιά που κτίστηκε έξω από την Γιάφα) με τα ρομαντικά δρομάκια και τα αναπαλαιωμένα κτίρια.

Θα δούμε τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Tachana από την οθωμανική περίοδο ο οποίος έχει ανακαινιστεί και λειτουργεί ως πολιτιστικό κέντρο. Θα έχουμε χρόνο για να απολαύσουμε τη βόλτα μας και να γευματίσουμε.

Έπειτα συνεχίζουμε προς Γιάφα για να επισκεφτούμε το παλιό λιμάνι της πόλης και τη μοναδική εκκλησία του Αγίου Πέτρου!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για ξεκούρασηδείπνο και διανυκτέρευση

 
  • Sunday 24 March: Τελ Αβιβ- Γιάφα
 

myitiko taxidi stous agious topous 9

Μετά το πρωινό μας θα θα επισκεφτούμε το λιμάνι της Γιάφα το επίνειο του Τελ Αβίβ ιστορικά υπήρξε μεγάλο λιμάνι, που όμως επισκιάστηκε από τη Χάιφα και το Ασντόντ. Η Παλιά Γιάφα έχει διατηρήσει αρκετή από τη γοητεία της, χάρη στα πλακόστρωτα δρομάκια της και την όμορφη θέα της στη Μεσόγειο. Ωραία η βόλτα στο παζάρι, ενώ μπορείτε να τσιμπήσετε και κάτι στα μάλλον τουριστικά ρεστοράν. Έπειτα θα ακολουθήσει μια τέλεια εισαγωγή στην ιστορία του Ισραήλ με την επίσκεψή μας στο εξαιρετικό μουσείο Yitzhak Rabin Center.

Κλείνουμε την περιήγηση μας στο Nachalat Binyamin Market στην καρδιά του Τελ Αβίβ ένα από τα καλύτερα μέρη της πόλης για να βρείτε πρωτότυπα χειροποίητα αντικείμενα. Το Nachalat Binyamin Market βρίσκεται σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές του Τελ Αβίβ και διαθέτει μια τεράστια ποικιλία από διαφορετικά είδη τέχνης και τεχνών που παρουσιάζονται από περισσότερους από 200 καλλιτέχνες. Μέσω του Παραλιακού δρόμου θα απολαύσουμε το Tel Aviv Promanade καθώς θα επιστρέφουμε.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα βρεθούμε όλοι μαζί για το τελευταίοδείπνο μας σαν ομάδα, μια ευκαιρία να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας από το ταξίδι.

 
  • Monday 25 March: Ημέρα αναχώρησης
 

myitiko taxidi stous agious topous 8

Ημέρα αναχώρησης. Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διευθετήσουν τις πτήσεις τους αυτή την ημέρα έτσι ώστε να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο έγκαιρος για την αναχώρηση τους. Αφήνουμε τους Άγιους Τόπους γεμάτοι νέες εικόνες και εμπειρίες!

 

 

Participation Information

 
Σημείωση: Ο αριθμός των συμμετεχόντων σε αυτό το ταξίδι θα είναι περιορισμένος έτσι ώστε να παρέχει ένα πιο οικείο αλλά και εξατομικευμένο σύστημα υποστήριξης στους συμμετέχοντες. Ένα από τα ανεκτίμητα δώρα που ξεδιπλώνεται κατά το ταξίδι είναι η δημιουργία στενών δεσμών με άλλους συμμετέχοντες και μεγαλύτερη εμβάθυνση στη διδασκαλία με προσωπική και ομαδική υποστήριξη.
 
 
 
Participation Includes:
 
Energy work with Paschalis and Frixos.
 
Tours as mentioned in the itinerary.
 
Boat trip on the lake of Galilee.
 
8 nights accommodation in 3 or 4 star hotels.
 
Accommodation in double room, with breakfast in buffet.
 
Translation for English and Greek speaking participants.
 
Entrance fees: City of David, Churches, Capernaum, Mount Tabor, Acre.
 
 
 
 
Η συμμετοχή σας δεν περιλαμβάνει:
 
  Αεροπορικά εισιτήρια.
 
 Είσοδοι σε ναούς & χώρους που δεν αναφέρονται παραπάνω.
 
  Γεύματα (μεσημεριανό, δείπνο) - Φιλοδωρήματα 20.
 
  Οποιεσδήποτε πρόσθετες δραστηριότητες οι οποίες δεν αναφέρονται στην περιοδεία και υπόκεινται στην ευθύνη εκάστου ατόμου.
 
 
 

Κράτηση Θέσης

 

Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο: 1.580€

Διαφορά Μονόκλινου: 600€

Προκαταβολή για κράτηση θέσης και Αποπληρωμή, μέχρι 25 Φεβρουαρίου.

Για να συμμετέχετε επικοινωνήστε μαζί μας

 
Σημείωση:Για να γίνουν έγκυρες κρατήσεις χρειαζόμαστε έγχρωμο σκαναρισμένο αντίγραφο του διαβατηρίου σας το οποίο πρέπει να ισχύει τουλάχιστον 6 μήνες μετά την επιστροφή σας στην Ελλάδα.