Ανοιχτό γράμμα για αυτούς που βρίσκονται στο τελικό στάδιο ασθενείας

Λοιπόν ποιος είμαι; Και γιατί αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω σε ανθρώπους που τους ονόμασαν ως καταδικασμένους στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας; Αφιέρωσα τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής μου αποκαλύπτοντας τα μυστικά της ύπαρξης, γιατί βρισκόμαστε εδώ και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής που ζούμε εδώ στη γη. Μέσα από το διαλογισμό, εντατική μελέτη και βαθύ στοχασμό στην πνευματική ζωή έχω καταλήξει σε αλήθειες οι οποίες για εμένα εξηγούν το νόημα της ύπαρξης.

Στις αρχές του 2005 βρέθηκα με μια επώδυνη πληγή στην αριστερή πλευρά της γλώσσας μου. Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες είχε εξελιχθεί σε καρκινώδη όγκο τον οποίο αφαίρεσα τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Στη συνέχεια αρνήθηκα να ακολουθήσω την παραδοσιακή θεραπεία που αναγνωρίζει η ιατρική και προσπάθησα να θεραπεύσω τον καρκίνο χρησιμοποιώντας την ολιστική θεραπεία. Βρισκόμουνα σε αυτό το μονοπάτι από τότε και τώρα βρίσκω τον εαυτό μου με ένα άλλο πιθανό καρκινώδες όγκο στο στόμα μου. Πέρασα μια σειρά από βιοψίες και τώρα περιμένω την «ετυμηγορία» των γιατρών. 

Για τα δύο χρόνια που εργάστηκα με αυτή την ασθένεια είχα μια σειρά στενών επαφών με τον θάνατο, όπου φαινόταν ότι η ασθένεια θα θριάμβευε και θα εγκατέλειπα το φυσικό σώμα. Μέσα από αυτές τις εμπειρίες πιστεύω ότι έχω μια επίγνωση σχετικά με τη διαδικασία του θανάτου που πολλοί άλλοι δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν. Αισθάνομαι ότι υπάρχει ανάγκη στον κόσμο να μοιραστώ αυτή την πληροφορία έτσι ώστε οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ίδια θέση να μην βιώσουν το φόβο του αγνώστου. 

Είναι δική μου οπτική, όποιος και αν είστε - είτε ένα άτομο με βαθιές ενοράσεις, κάποιος που έχει εργαστεί με ανθρώπους σε άσυλο ανιάτων ή ένας απλός άνθρωπος του δρόμου, αν κάποιος σας πει ότι έχετε μια ασθένεια που μπορεί να φέρει το τέλος στη ζωή σας, θα περάσετε μέσα από τις προβλέψιμες αντιδράσεις. 

Ακόμη κι αν η ψυχολογία βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο στον κόσμο μας, αρχίζει σιγά –σιγά να αναγνωρίζει ότι τα πάντα και όλοι είναι συνδεδεμένοι διά μέσου της συνείδησης. Μέσα στην αχανή θάλασσα της συνείδησης στην οποία βρισκόμαστε όλοι, υπάρχουν διάφορα “νησιά” σαν ατομικά κέντρα εστίασης σε συγκεκριμένα θέματα. Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά μέσα στη συνείδηση είναι αυτά που δημιουργούνται από το συλλογικό συνειδητό σχετικά με το θάνατο. Ως μέρος της σύστασής του εμπεριέχει όλο το φόβο του άγνωστου, το θυμό, την απογοήτευση, τον πόνο που υπέφερε ο καθένας που έπρεπε να περάσει αυτή τη διαδικασία από τη στιγμή που η ανθρωπότητα βρίσκεται σε αυτό τον πλανήτη. Συνεπώς υπάρχει μια πολύ ισχυρή σκεπτομορφή που ο καθένας μας χρειάζεται να αντιμετωπίσει όταν έρθει εκείνη η ώρα για εμάς και χρειάζεται να κατανοήσουμε αυτή τη διαδικασία για τον εαυτό μας. 

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έλεγα σε οποιοδήποτε άτομο που του έχει μιλήσει ο ένας ή ο άλλος, είτε αυτός ο άλλος είναι γιατρός ή οποιοδήποτε άλλο άτομο του ιατρικού επαγγέλματος, είναι να μην τους πιστεύετε. Σε αρκετές περιπτώσεις στην πορεία μου ως θεραπευτής, σύμβουλος και πνευματικός ομιλητής, συνάντησα ανθρώπους στους οποίους είπαν από τον ιατρικό τομέα ότι είχαν συγκεκριμένο διάστημα που τους επέμεινε για να ζήσουν και αυτοί έζησαν πολύ περισσότερο από τον καταμερισμένο χρόνο. Αυτή ήταν και η δική μου περίπτωση. Όταν αρνήθηκα την παραδοσιακή θεραπεία για τον καρκίνο που είχα στο στόμα μου, μου είπαν ότι δεν θα δω τα επόμενα Χριστούγεννα. Από εκείνη την ανακοίνωση έχω περάσει τώρα δύο Χριστούγεννα επιτυχώς. 

Καθ’ όλο τον 20ο αιώνα έχει γίνει αρκετή εργασία από μερικούς πάνω στη διαδικασία που συμβαίνει στη συνείδηση και στο φυσικό επίπεδο όσον αφορά τα άτομα που περνάνε τη διαδικασία του θανάτου. Όταν σας πουν ότι υπάρχει μια ασθένεια που μπορεί να σας οδηγήσει στον αφανισμό σας, τότε υπάρχουν προβλέψιμες αντιδράσεις. Αυτές οι αντιδράσεις είναι φόβος, σοκ, σκεπτικισμός, θυμός, δυσαρέσκεια και άρνηση. Καθώς αυτές οι αντιδράσεις έρχονται για να τις αντιμετωπίσουμε, χρειάζεται να εργαστείτε με το δικό σας τρόπο και αυτές δεν έρχονται μόνο μία φορά. Καθ’ όλη τη διαδικασία της ασθένειας, όσο προοδεύει, κάθε μία από αυτές τις αντιδράσεις θα έρχονται σαν κύκλος ξανά και ξανά. Μοιάζει σαν ο θάνατος να έχει μια ατζέντα, να σας πάει σε ένα ταξίδι, όπου παίρνετε την παρακαταθήκη της ζωής που έχετε ζήσει, για να αποτιμήσετε εκείνη τη ζωή. Η συμβουλή μου σε εσάς, καθώς περνάτε μέσα από αυτές τις αντιδράσεις είναι να μην κρίνετε τον εαυτό σας τόσο σκληρά που τα αισθάνεστε όλα αυτά. Θυμάμαι τα αρχικά στάδια της ασθένειάς μου, ενώ καθόμουνα στις καφετέριες του Λούξορ στην Αίγυπτο να παρακολουθώ τους ανθρώπους που περνούσαν ένιωθα αγανακτισμένος για το πόσο άρρωστος αισθανόμουνα και πόσο υγιείς ήταν αυτοί. Αυτό είναι φυσιολογικό. 

Ένα άλλο βασικό θέμα που έρχεται στη ζωή σας είναι η βαθιά αίσθηση απομόνωσης και μοναξιάς. Αυτό συμβαίνει γιατί στη Δυτική κοινωνία δεν μας διδάσκουν πώς να αντιμετωπίζουμε το θάνατο. Κανείς στη Δύση δεν γνωρίζει τη διαδικασία. Στη Δύση πιστεύουμε ότι ο θάνατος είναι άγνωστος. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε ένα βιβλίο που να μας καθοδηγεί μέσα από τη διαδικασία, δεν μπορούμε να ρωτήσουμε ένα άτομο τι θα μας συμβεί όταν πάψουμε να αναπνέουμε ή που θα καταλήξουμε τρεις ημέρες μετά την τελευταία μας αναπνοή. Κατ’ ακρίβεια, στη Δύση, αυτό είναι ένα θέμα που οι άνθρωποι αποφεύγουν στο μέγιστο. 

Έτσι λοιπόν ένα άτομο που πεθαίνει αντιμετωπίζει μία πραγματικότητα για την οποία θέλουν να μιλήσουν σχετικά με αυτό που τους συμβαίνει, αλλά τα κοντινά και αγαπημένα τους πρόσωπα, οι οικογένειές τους αρνούνται να αποδεχτούν ότι πρόκειται να πεθάνουν και δεν συζητούν καν το θέμα. Αυτό εδώ φέρνει τη μοναξιά. 

Λόγω αυτού αισθάνομαι την καθοδήγηση να περάσω αυτή τη διαδικασία μαζί σας. Αυτό που συμβαίνει στα άτομα όταν πεθαίνουν ήταν γνωστό εδώ και αιώνες και είχε καταγραφτεί σε όλα τα μυστικιστικά βιβλία που γράφτηκαν κατά καιρούς στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στο Θιβέτ και στην Βόρεια Αμερική. Δυστυχώς αυτή η σοφία έχει παραληφθεί από τη σοφία της Δύσης. Μπορείτε να βρείτε αυτά τα βιβλία στη Δύση, ωστόσο, συστήνω πολύ σε οποιονδήποτε αισθάνεται την έλξη να μάθει τη διαδικασία, να κάνει κάποια έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με το θέμα και να αγοράσει βιβλία που θα τον οδηγήσουν μέσα από αυτό. Μία βασική πηγή την οποία προτείνω είναι η διδασκαλία του θανάτου και της μετάβασης από τους Θιβετιανούς Βουδιστές. 

Τι είναι αυτό που θα συμβεί καθώς περνάτε μέσα από αυτή τη διαδικασία, μέσα από την ασθένεια και την απόρριψη του φυσικού σώματος, για να επιστρέψετε πίσω από εκεί που ήρθατε; 

Αρχικά, η αντίληψή σας σχετικά με την πραγματικότητα θα αλλάξει άρδην. Οι ώρες του ύπνου θα διαταραχθούν. Θα θέλετε να κοιμάστε όλη την ημέρα και θα βρίσκετε τον εαυτό σας ξύπνιο το βράδυ. Θα έχετε πολύ έντονα όνειρα σαν είναι πιο πραγματικά από αυτή την πραγματικότητα εδώ. Όλα αυτά είναι φυσικά. Υπάρχει μια αλήθεια πως όταν αφήνουμε το φυσικό σώμα αυξάνουμε το δόνηση της συνειδητότητάς μας, η οποία υπάρχει ξεχωριστά από το φυσικό σώμα, σε μια δόνηση που είναι γνωστή ως Αστρικό. Αυτή είναι μια δόνηση στην οποία βρισκόμαστε όταν ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πολλοί από εμάς, όταν πεθαίνουμε, βρίσκουμε τον εαυτό μας σε αυτή την πραγματικότητα αφού πάρουμε την τελευταία μας αναπνοή. Καθώς αρχίζουμε να κάνουμε τη μετάβαση σε αυτή τη δόνηση, τα όνειρα που είχαμε, φαίνεται να είναι πιο αληθινά απ’ ότι συνήθως. 

Ένα άλλο γεγονός είναι πως αρχίζουμε να χάνουμε την όρεξή μας για φαγητό. Η έλξη για φαγητό μειώνεται. Μπορεί ακόμα να χάσει τη γεύση του. Για όσους αγαπούν το φαγητό αυτό μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό. Και πάλι αυτό είναι φυσικό. 

Ένα από τα πράγματα που συνέβησαν σε εμένα και το οποίο βρίσκω εκπληκτικό είναι πως οι μνήμες από ανθρώπους, μέρη και πράγματα που δεν θυμόμουνα για πολλά χρόνια ξαφνικά άρχισαν να κατακλύζουν το νου μου ξανά. Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά στιγμές από την παιδική μου ηλικία ή από την εφηβεία, κάνοντας πολύ καθημερινά πράγματα, αλλά τα οποία δεν μπορούσα να ανακαλέσω για πολλά, πολλά χρόνια από τότε. 

Ένα άλλο πράγμα που συνέβηκε είναι πως έπιασα τον εαυτό μου να αναβιώνει παρελθούσες πράξεις και κριτικές σχετικά με τις κύριες αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου. Πρόσεξα ότι έκρινα τον εαυτό μου εάν ήμουνα ένα καλό ή κακό άτομο. Σε αυτές τις στιγμές στοχασμού κάποιος μπορεί να είναι πολύ σκληρός με τον εαυτό του. Η συμβουλή μου σε εσάς, που διαβάζετε αυτό το γράμμα, είναι να αναγνωρίστε ότι αυτό είναι μια διαδικασία. Είναι σαν μια επανάληψη της ζωής κάποιου έτσι ώστε να εκτιμήσει το πόσο καλά τα πήγε. Θα ήταν πολύ εύκολο να στρέψετε όλες τις λανθασμένες αποφάσεις πίσω στον εαυτό σας, αλλά η θέση που πήρα, και αυτή που προτείνω σε όλους, είναι πως κάνατε το καλύτερο που μπορούσατε την κάθε στιγμή. Όταν κοίταξα την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, μπορούσα να δω ότι πήρα την καλύτερη απόφαση στη δεδομένη περίπτωση εκείνη τη στιγμή. Πιστεύω ότι αυτό ισχύει για όλους. 

Ένα άλλο κύριο θέμα που έρχεται για να ξεκαθαρίσει είναι η θεραπεία των παλιών πληγών. Αυτό θα μπορούσε να είναι οι διαφωνίες που είχατε με τον/την σύντροφό σας ή ένα μέλος της οικογένειας. Ίσως να είναι ένα άτομο που έχετε να δείτε εδώ και χρόνια, και πράγματι να μην έχετε μιλήσει καθόλου. Καθώς η ενέργεια της απελευθέρωσης του φυσικού σώματος έρχεται όλο και πιο πολύ, πυροδοτεί την ανάγκη να θεραπεύσετε τις παλιές πληγές. Είναι αλήθεια πως η πραγματικότητα στην οποία θα βρούμε τον εαυτό μας μετά την αποχώρηση από το φυσικό σώμα χρωματίζεται από τις επιθυμίες μας. Αν βρούμε ότι έχουμε ανεκπλήρωτες επιθυμίες τότε ίσως αυτό να δημιουργήσει μια πραγματικότητα που να μην φέρνει την επιθυμητή εξέλιξη σχετικά με το που θα επιθυμούσατε να βρίσκεστε. Συμβουλή μου είναι, συνεπώς, να σας ζητήσω σοβαρά να σκεφτείτε τους ανθρώπους που επιθυμείτε να δείτε επειγόντως έτσι ώστε να θεραπεύσετε όποιες παλιές πληγές. 

Ένα άλλο θέμα που χρειάζεται τα γνωρίζετε είναι πως αυτή την εποχή κανένας δεν χρειάζεται να πεθάνει επώδυνα. Η τεχνολογία που επιτρέπει σε ένα άτομο να ξεπεράσει τον πόνο έχει προοδεύσει απίστευτα μέσα στα τελευταία 20 χρόνια. Ωστόσο κάποιος χρειάζεται να πάρει την απόφαση εάν επιθυμεί να είναι συνειδητός τις τελευταίες του στιγμές. Τα περισσότερα παυσίπονα που δίνουν τη στιγμή της τελευταίας αναπνοής, σχεδιάστηκαν ώστε να ρίχνουν το άτομο σε κόμμα. Από τη δική μου οπτική, σαν ένα άτομο που ασκείται πνευματικά, το να πάρω συνειδητά την τελευταία μου αναπνοή με πλήρη συνείδηση αποτελεί μέρος της πίστης μου και είναι προϋπόθεση για εμένα να επιλέξω που θα καταλήξω ως συνείδηση αφού αποχωριστώ το φυσικό μου σώμα. Αυτό που θέλω να πω εδώ είναι πως έχετε την επιλογή. Αν ενημερώσετε για την προτίμησή σας, αυτοί που σας φροντίζουν θα σας παρέχουν το τέλειο περιβάλλον που εσείς επιθυμείτε. 

Η όλη διαδικασία όπου η συνειδητότητα αποκολλάται από το φυσικό σώμα διαρκεί επτά ημέρες. Τρεις ημέρες πριν την τελευταία αναπνοή και τρεις ημέρες μετά την τελευταία αναπνοή. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος το σώμα περνά μέσα από πολλές χημικές αντιδράσεις  -οι οποίες είναι γνωστές στην ιατρική επιστήμη - και την αποκόλληση της συνειδητότητας από το φυσικό σώμα. Εσείς, ως το άτομο που περνά αυτή τη διαδικασία θα βιώσει τα ακόλουθα: 

Θα αισθάνεστε την ανάγκη να κοιμάστε όλο και πιο πολύ και ο ύπνος θα γίνεται όλο και πιο βαθύς. 

Δεν θα θέλετε να φάτε ή να πιείτε τίποτα, και θα αισθάνεστε ελάχιστο πυρετό. 

Θα αισθάνεστε σαν να βρίσκεστε σε ένα ζωντανό όνειρο, όπου αυτή η πραγματικότητα και η πραγματικότητα του ονείρου φαίνονται το ίδιο και το αυτό. 

Πάντοτε υπάρχει κάποιος που θα έρθει να σας καθοδηγήσει στη διαδικασία, με τον οποίο είχατε μια πολύ ισχυρή σύνδεση καρδιάς στο παρελθόν και που έχει κάνει ήδη τη μετάβασή του. Αυτό το άτομο μπορεί να είναι ένα μέλος της οικογένειάς σας, όπως η μητέρα ή ο πατέρας, ή ένας αδελφός ή αδελφή. Θα εμφανιστούν σε εσάς σαν να είναι ζωντανοί όπως οποιοσδήποτε άλλος γύρω σας. Θα δείτε αυτό το άτομο, αλλά αυτοί που σας φροντίζουν όχι. Για να το αναγνωρίσετε αυτό, για εσάς, είναι μια ένδειξη ότι τώρα είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε το ταξίδι σας. 

Είτε πάρετε την τελευταία σας αναπνοή συνειδητά είτε ενώ κοιμάστε, θα βρείτε τον εαυτό σας κάποια στιγμή να αιωρείται πάνω από το φυσικό σας σώμα. Θα έχετε επίγνωση ότι διαχωρίζεστε από αυτό και είναι εντάξει να το κάνετε. Ίσως να υπάρχει ένας αριθμός όντων γύρω σας που δεν είναι φυσικά όντα, τα οποία βρίσκονται εκεί για να σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία. Θα σας υποδείξουν το μέρος που χρειάζεται να πάτε. Αυτό το μέρος είναι διαφορετικό για τον καθένα μας. Για την πλειονότητα των ανθρώπων βρίσκουν τον εαυτό τους σε ένα μέρος το οποίο αντανακλά πίσω τη δική τους οπτική της πραγματικότητας. Έτσι εάν είστε ένας παθιασμένος κηπουρός και αγαπάτε τα λουλούδια τότε θα βρεθείτε στον πιο υπέροχο κήπο, πιθανόν στο δικό σας κήπο που εσείς δημιουργήστε μέσα στη συνειδητότητά σας έτσι ώστε να βιώσετε τη χαρά αυτού που αγαπούσατε πιο πολύ στη ζωή. 

Επίσης, αν είχατε οποιεσδήποτε ανεκπλήρωτες επιθυμίες στη ζωή σας, για παράδειγμα να γίνετε συγγραφέας ή ζωγράφος κτλ, θα δημιουργούσατε μια πραγματικότητα στην οποία θα εκπληρώνατε αυτή την επιθυμία. Αυτό θα είναι μια προετοιμασία για την επόμενη ενσάρκωση όπου θα επιλέγατε να λύσετε αυτή την επιθυμία. Αν και στη Δύση αυτό δεν είναι ευρέως αποδεκτό, είναι μια πολύ γνωστή πνευματική αλήθεια ότι όλοι επιστρέφουμε πίσω σε φυσική ενσάρκωση ξανά και ξανά για όσο χρειάζεται, μέχρι που όλες οι επιθυμίες που έχουμε και απαιτούν το φυσικό πεδίο, να γίνουν αντιληπτές και να εξαλειφθούν. Ένα σημείο για να θυμάστε εδώ είναι πως όταν πλησιάζετε την περίοδο των τριών ημερών πριν την τελευταία αναπνοή, είναι δυνατό να δημιουργήσετε την επόμενη σας ενσάρκωση που επιθυμείτε να ζήσετε στο υλικό πεδίο. 

Αυτό που μπορώ να πω σε οποιονδήποτε διαβάζει αυτό το γράμμα είναι πως υπάρχει πλειάδα μορφών ζωής, σε αυτή την τρισδιάστατη πραγματικότητα καθώς και στην επόμενη δόνηση που θα βρούμε τον εαυτό μας, στην οποία υπάρχουν οι πιο εκπληκτικοί οδηγοί και φίλοι που θα συναντήσετε ποτέ. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε αυτό το ταξίδι μόνοι σας! Να είστε σίγουροι, πως όταν έρθει η στιγμή να πάρετε την τελευταία αναπνοή, θα περιβάλλεστε από πολλά όντα που θα βρίσκονται εκεί απλά για εσάς και οι οποίοι θέλουν να σας βοηθήσουν να πάτε στο μέρος που χρειάζεται να είστε, χωρίς φόβο, χωρίς θυμό, αγανάκτηση ή κριτική, έτσι ώστε να βιώσετε την άπειρη ομορφιά της ζωής και τα όντα στα εσωτερικά πεδία της συνείδησης.

 

Κέβιν Κορ

Μετάφραση: Φρίξος Χριστοδούλου | www.angelshouse.eu