Ερώτηση για τη Θεραπευτική

Όπως μπορεί να γνωρίζετε η Κριστιν βρίσκεται τώρα στο Τορόντο του Καναδά και διδάσκει το επταήμερο εργαστήριο Αγγελικού Ρέικι. Χθες συνάντησε ένα υποψήφιο μαθητή ο οποίος ήθελε να τις υποβάλει μερικές ερωτήσεις σχετικά με το σύστημα. Μία από αυτές τις ερωτήσεις ήταν, “Αν το Αγγελικό Ρέικι είναι τόσο καλό γιατί ο Κέβιν δεν μπόρεσε να θεραπεύσει τον καρκίνο του;”.

Αυτού του είδους ερώτηση προέρχεται από την παρανόηση ότι ένας θεραπευτής μπορεί να άρει την ασθένεια από ένα άλλο άτομο. Αυτή η αντίληψη έχει δημιουργηθεί μέσα από το Χόλιγουντ και την παρουσίαση του Ιησού στη Βίβλο ως ο Υιός του Θεού, ο οποίος είχε την θεϊκή άδεια να άρει την ασθένεια από οποιονδήποτε του το ζητούσε. Εάν έχετε παρακολουθήσει τα εργαστήρια μας θα γνωρίζετε ότι ο Ιησούς ήταν μυημένος στις σχολές μυστηρίου της εποχής του. Ταξίδεψε εκτενώς σε όλη τη Μέση Ανατολή, στην Ινδία και στην Αίγυπτο. Ήταν μυημένος σε πολλές ιερές πρακτικές και τελετές της εποχής του. Η ικανότητά του να θεραπεύει ήταν βασισμένη στην ίδια γνώση που έχουμε σήμερα. 

Το σύμπαν βρίσκεται σε μια κατάσταση συνεχούς ροής, και αυτή η ροή δημιουργεί κυματισμούς προς τα κάτω διά μέσου κάθε επιπέδου εκδήλωσης τα οποία εμείς αντιλαμβανόμαστε. Πράγματι, αυτό είναι που ορίζει την υγεία του συστήματος του τριπλού σώματος, του νοητικού, του συναισθηματικού και των αιθερικών/ φυσικών σωμάτων. Εάν εκδηλωθεί η ασθένεια, είναι γνωστό το γεγονός ότι υπάρχει κάποιο μπλοκάρισμα στη ροή της ζωτικής δύναμης κι έτσι κάποιο από αυτά τα σώματα υποφέρει. Η ικανότητα του θεραπευτή έγκειται στο να αντιληφθεί αυτό το μπλοκάρισμα και μέσα από τις τεχνικές χειρισμού της ενέργειας, να καθαρίσει το μπλοκάρισμα του ασθενή. 

Ωστόσο αυτή είναι μια διπλή διαδικασία. Τα πάντα κυβερνώνται από τον νόμο. Οποιοδήποτε μπλοκάρισμα το οποίο πιστεύουν ότι βρίσκεται μέσα σε ένα άνθρωπο, σε οποιοδήποτε επίπεδο, έχει δημιουργηθεί από εκείνο το άτομο. Είναι αδύνατο και ενάντια στον κοσμικό νόμο για οποιοδήποτε άτομο να καθαρίσει εκείνη τη δυσαρμονία από ένα άλλον άνθρωπο, εάν εκείνος ο άνθρωπος δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει. 

Ένα βασικό μέρος του Αγγελικού Ρέικι είναι να αποδεχτούμε αυτή την αρχή και να εργαστούμε με τους θεραπευόμενους μας από αυτή την αντίληψη. Μέρος της εργασίας του να είσαι θεραπευτής, είναι να είσαι και συμπαθητικός ψυχολόγος. Όσοι έχετε κάνει το Αγγελικό Ρέικι θα γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού που διδάσκουμε, και ευχόμαστε να σας δώσουμε τα εργαλεία ώστε να καθοδηγείτε επιτυχώς τους θεραπευόμενους σας με αυτό τον τρόπο, να τους καθοδηγείτε ευγενικά σε αυτή τη συνειδητοποίηση. Ένα μείζων μέρος της αφύπνισης της συνείδησης της ανθρωπότητας είναι να αποδεχτούμε ότι ο καθένας μας είναι υπεύθυνος για την οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Αυτό περιλαμβάνει και οποιαδήποτε ασθένεια από την οποία μπορεί να υποφέρουμε. Η ανθρωπότητα δεν θα προχωρήσει μπροστά εάν δεν αποδεχτεί τούτη την υπευθυνότητα. 

Γιατί δεν μπόρεσα να καθαρίσω τον καρκίνο; Ο λόγος είναι πως είμαι κι εγώ άνθρωπος όπως κι ο καθένας από εσάς. Έχω τις προσκολλήσεις μου όσο κι οποιοσδήποτε άλλος, και έχω να εργαστώ με αυτές τις προσκολλήσεις τόσο όσο οποιοσδήποτε άλλος. Αν και είμαι το κανάλι για την ενέργεια του Αγγελικού Ρέικι, οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για μένα πάραυτα.  Αν δεν πάρω την υπευθυνότητα για του που βρίσκομαι, και γιατί δημιούργησα αυτόν τον καρκίνο εξ αρχής, να απελευθερώσω τις προσκολλήσεις από αυτό και τις αιτίες του, δεν θα φύγει. Αυτή είναι η διαδικασία με την οποία εργάζομαι αυτή τη στιγμή. 

Εύχομαι αυτή η σύντομη και σε μερικούς προφανής εξήγηση σχετικά με τις λειτουργίες της θεραπευτικής να βοήθησαν. 

 

Με όλη μου την αγάπη,

Κέβιν. 

Μετάφραση: Φρίξος Χριστοδούλου | www.angelshouse.eu