Προετοιμάζοντας το Δρόμο

Έχοντας περάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες στο άσυλο εδώ στο Μπράντφορντ στην Αγγλία, με έκανε να αναλογιστώ για το που βρίσκομαι τώρα σε σχέση με τον καρκίνο που έχω... 

Είναι ενδιαφέρων να γνωρίζεις πως όταν πλέον μπεις σε ένα άσυλο, η όλη εστίαση και η αντίληψη του προσωπικού προς τον εαυτό σου έχει να κάνει με τη δημιουργία του πιο τέλειου χώρου για εσένα ώστε να περάσεις τη διαδικασία του θανάτου. Ένα από τα πρώτα πράγματα που με ρώτησαν ήταν “Εάν η καρδιά σου σταματήσει ή εάν συμβεί κάποιο έμφραγμα, θέλεις να σε επαναφέρουμε;”. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω τη θέση στην οποία βρίσκομαι, σε σχέση με την αντίληψη των ανθρώπων που με φροντίζουν, γιατί η ασθένεια που έχω είναι ο καρκίνος. 

Αξίζει να αναφερθεί εδώ, ωστόσο, ότι η Κριστίν κι εγώ δεν συμφωνούμε σ’ αυτή την οπτική. Παρ’ όλα αυτά, στην πρώτη σκέψη, θα φαινόταν ότι φτάσαμε στο τέλος του δρόμου όσον αφορά αυτά που μπορούμε να κάνουμε για να ξεπεράσουμε αυτό τον καρκίνο, και οι δύο είμαστε αρκετά σοφοί να γνωρίζουμε ότι το πιο εκπληκτικό πράγμα μπορεί να συμβεί την επόμενη στιγμή. Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι και η δική μου περίπτωση. 

Μέρος του λόγου που γράφω αυτό το μήνυμα, είναι για να σας προσφέρω μια ενόραση στο πως εσείς ή οι ασθενείς σας, θα βιώσετε τη διαδικασία εξόδου από την ενσάρκωση. Συνεπώς για μένα παρουσιάζεται ως μια υπηρεσία, εάν βάλω τον εαυτό μου σε εκείνη τη θέση -κάτι που μπορώ να κάνω εύκολα εδώ - και να μοιραστώ μαζί σας τη διαδικασία που θα περάσω εάν αυτό πίστευα ότι ισχύει για μένα τώρα. 

Όσοι έχετε διαβάσει το άρθρο μου για το θάνατο και τη μετάβαση, ή ίσως έχετε κοιτάξει σ’ άλλες πηγές που μιλούν για αυτό το ζήτημα, θα γνωρίζετε ότι είναι γνωστή η όλη διαδικασία του θανάτου και τι συμβαίνει στον άνθρωπο που την περνά. Η γνώση του μονοπατιού που διαβαίνουμε όταν παίρνουμε την τελευταία μας αναπνοή ήταν γνωστή για αιώνες και αποτελεί μέρος αυτού που ονομάζουμε Αρχαία Σοφία. Αυτή η γνώση κρατήθηκε από τους Θιβετιανούς περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φυλή στα τελευταία 10,000 χρόνια και περισσότερο. Διαβάζοντας το βιβλίο “Η Θιβετανική Βίβλος των Νεκρών”, ή “Το Θιβετανικό Βιβλίο για τη Ζωή και το Θάνατο” του Sogyal Riponche, θα σας δώσει μια ενόραση στη Θιβετανική φιλοσοφία σχετικά με αυτό το θέμα. 

Επαναλαμβάνοντας από το άρθρο μου για το θέμα αυτό, εδώ στη Δύση δεν γίνεται κάποια προετοιμασία από τους ανθρώπους που πλησιάζουν προς το θάνατο για τη διαδικασία που θα περάσουν και πως να προετοιμαστούν για αυτό το ταξίδι. Το παρομοιάζω με ένα ταξίδι που θα κάναμε στην πραγματικότητά μας. Εάν θα κάνετε ένα ταξίδι σε μια νέα χώρα για πρώτη φορά, θα αγοράζατε βιβλία και χάρτες, θα βρίσκατε υλικό σχετικά με τον τρόπο ζωής εκεί, το κλίμα, τους κατοίκους κλπ. Θα γνωρίζατε τι είδους ρούχα να πάρετε, τι νόμισμα να χρησιμοποιήσετε, τι είδος φαγητού θα τρώτε, τι καιρό θα συναντήσετε. Οποιοσδήποτε από εμάς πάει σε ένα τέτοιο ταξίδι κάνει τέτοιου είδους προετοιμασίες. Ο θάνατος είναι το τελευταίο ταξίδι που θα κάνετε όντας σε ένα φυσικό σώμα, κι όμως δεν διαβάζουμε ποτέ τους ταξιδιωτικούς οδηγούς που μας δείχνουν πως να περάσουμε τη διαδικασία. Αυτά είναι τα βιβλία που αναφέρονται παραπάνω. Μου φαίνεται κάπως “ιπποτικό” το ότι θα κάναμε ένα τέτοιο σημαντικό ταξίδι χωρίς να γνωρίζουμε πως να πλοηγηθούμε στο μονοπάτι ή χωρίς να το σκεφτούμε καν πριν συμβεί το ίδιο το γεγονός. Μου φαίνεται ως η ανώτατη τρέλα να το κάνεις αυτό, όταν έχει τέτοια σημασία όσον αφορά την επόμενη ενσάρκωση που θα έχεις πάνω σ’ αυτόν τον πλανήτη. 

Λοιπόν, πως προετοιμάζεσαι για τον θάνατο; 

Όπως έχω πει, είναι πολύ εύκολο για μένα να μπω σ’ αυτή τη θέση ενώ βρίσκομαι τώρα εδώ στο άσυλο. Εάν πίστευα ότι αυτό ήταν το ταξίδι που θα έκανα σε τούτη τη στιγμή του χρόνου, τότε θα έκανα τα ακόλουθα: 

Να γνωρίζετε ότι τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής σας σε αυτό το σώμα και η πνευματική εργασία που κάνατε ενώ ήσασταν δεμένοι σε αυτό το σώμα, θα χρωματίσει την επόμενη ενσάρκωση που θα έχετε σε αυτόν τον πλανήτη. Αυτό περιλαμβάνει τους τομείς που μελετήσατε και εμπλέκεστε, τις συνδέσεις που έχετε με το πνεύμα, τις ομάδες με τις οποίες εργάζεστε και με τους ανθρώπους σε εκείνες τις ομάδες, και η εστίαση της πνευματικής σας εργασίας. Θα σκεφτόμουνα πάρα πολύ το είδος της ενσάρκωσης που θα ήθελα να έχω όταν επιστρέψω σε ένα φυσικό σώμα. Για τους τελευταίους 12 μήνες θα διάβαζα και θα ασκούμουν στο είδος της πνευματικής φιλοσοφίας πάνω στην οποία θα βασιζόταν η επόμενη μου ενσάρκωση. Για μένα, εδώ που βρίσκομαι τώρα, αυτό ήταν ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για την Καμπάλα και τη μαγική τελετουργία. Θα έκανα μια ανασκόπηση ολόκληρης της πνευματικής εργασίας που έχω κάνει σ’ αυτή την ενσάρκωση, και θα αισθανόμουνα ποιο μέρος της εργασίας με ενθουσίασε περισσότερο και θα αποφάσιζα εάν θα ήταν αυτό που θα ακολουθούσα αποκλειστικά στην επόμενη ενσάρκωση. 

Θα αποφασίσω εάν θα έχω κάποια σχέση στην επόμενη μου ενσάρκωση ή εάν θα ακολουθήσω την πνευματική πρακτική εντελώς εστιασμένος στην εργασία. Θα αισθανόμουνα και θα αποφάσιζα εάν θα επιθυμούσα να βιώσω την ενέργεια του γονέα ξανά και τη χρήση του ρόλου του γονέα ως ένα τρόπο γείωσης της πνευματικής μου εργασίας.  

Θα κοιτούσα τα ζητήματα αφθονίας και θα έβλεπα με ποιο τρόπο δημιούργησα αφθονία για τον εαυτό μου σε αυτή τη ζωή. Εάν ήταν δύσκολο για μένα να δημιουργήσω αφθονία, θα εξέταζα τον τρόπο με τον οποίο με έχει επηρεάσει σε αυτή την ενσάρκωση και θα δημιουργούσα ένα μονοπάτι στην επόμενη έτσι ώστε να μπορέσω εύκολα να περπατήσω το μονοπάτι ξανά χωρίς να χρειάζεται να κάνω τόση πολλή εργασία που είχα να κάνει σε αυτή την ενσάρκωση ώστε να γειώσω αυτό το σχέδιο. 

Επίσης θα κοιτούσα τα θέματα δύναμης, πως έχω να αγκαλιάσω τη δύναμη ως μέρος αυτού που εγώ είμαι έτσι ώστε να εκδηλώσω την πνευματική ενέργεια και να τη γειώσω μέσα στον κόσμο και να αποφασίσω εάν η δύναμη της θα παίζει σημαντικό ρόλο στην επόμενη μου ενσάρκωση.  

Επίσης τα θέματα ηγεσίας, σχετικά με το να στέκεσαι μπροστά σε πολλούς ανθρώπους και να δείχνεις στους ανθρώπους ποιος είσαι και να λες την αλήθεια σου όταν οι άλλοι μπορεί να μην θέλουν να την ακούσουν ή να συμφωνούν με αυτήν. Επίσης θα κοίταζα εάν θα ήθελα να μεταδώσω την πνευματική μου γνώση προς τα έξω ως δάσκαλος ή μέσα από τη συγγραφή, και να είμαι μια “ηγετικό” πρόσωπο στον κόσμο για να γειώνω πνευματικές ιδέες και να τις μεταδίδω στους άλλους.  

Ακόμη θα εκτιμούσα το πως η υγεία θα ήταν για μένα μια εστίαση για την πνευματική εργασία, και εάν θα χρησιμοποιούσα την υγεία ως ένα τρόπο αυτό-συνειδητοποίησης όπως έκανα σε αυτή την ενσάρκωση. Αυτό θα περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία του τέλειου είδους σώματος που θα επιθυμούσα στην επόμενη ενσάρκωση, είτε είναι αθλητικό ή ένα συνηθισμένο είδος σώματος.  

Επίσης θα λάμβανα υπόψιν μου το που επιθυμώ να ζω, είτε αυτό είναι στην Ανατολή ή στη Δύση. Θα συλλογιζόμουνα το γεγονός ότι η περισσότερη από την πνευματική εργασία που πρόκειται να γίνει τα επόμενα 2000 χρόνια θα λάβει χώρα στη Δύση, και συγκεκριμένα θα εστιαζόμουνα στη χώρα που θα ήθελα να γεννηθώ. 

Ενώ οραματίζομαι συνεχώς και δημιουργώ την επόμενη ενσάρκωση, και την φαντάζομαι όσο πιο τέλεια γίνεται χρησιμοποιώντας και τις πέντε αισθήσεις για την κάνω πραγματική, θα εστιαζόμουν ακόμη στον καθαρισμό όλων των δεσμών με αυτήν την ενσάρκωση. Αυτό θα περιλάμβανε: 

Θα αισθανόμουν όλες τις συναισθηματικές συνδέσεις με ανθρώπους, τόπους ή πράγματα τα οποία βρίσκονται γύρω μου τώρα και εάν αισθανθώ ότι υπάρχουν οποιεσδήποτε ανισορροπίες θα έκανα ότι καλύτερο μπορώ για να φέρω ισορροπία σε κάθε κατάσταση. Θα προσπαθούσα να σιγουρευτώ ότι φεύγω από την ενσάρκωση χωρίς καμία επιθυμία να κάνω οτιδήποτε στην τρίτη διάσταση. Θα έβαζα τα δυνατά μου να απελευθερώσω οποιαδήποτε προσκόλληση από τις έλξεις της τρίτης διάστασης. Θα κοίταζα για οποιαδήποτε εκκρεμότητα, ιδιαίτερα σε σχέση με την οικογένεια και τους φίλους. 

Αλλά θα κοίταζα την πνευματική εργασία που έχω κάνει σε αυτή τη ζωή και θα προσπαθούσα να τη μεταδώσω σε άλλους ανθρώπους ώστε να τη συνεχίσουν όταν φύγω. Θα προσπαθούσα να διασφαλίσω ότι η ενέργεια που διοχετεύτηκε μέσα από εμένα θα μεταδοθεί στους άλλους σε τέλεια αρμονία. Θα δημιουργούσα επίσης, ότι θα είχα ένα σύνδεσμο με αυτούς τους ανθρώπους αφού είχα περάσει στον κόσμο τους πνεύματος, να τους καθοδηγώ και να τους υποστηρίζω από οποιοδήποτε σημείο βρεθώ αφού φύγω από την ενσάρκωση. 

Πολύ σημαντικό, θα άρχιζα να περπατώ το μονοπάτι της τελευταίας μου αναπνοής. Αυτό θα ήταν να νιώθω πραγματικά το πως είναι να περνάς μέσα από τη διαδικασία του θανάτου, να παίρνω την τελευταία μου πνοή και να αφήνω ενεργειακά το φυσικό μου σώμα. Και πάλι, θα χρησιμοποιούσα όλες τις πέντε αισθήσεις ώστε να δημιουργήσω τις αισθήσεις και τις αντιλήψεις αυτής της διαδικασίας όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ. Αυτό θα διασφάλιζε ότι δεν θα υπάρξουν οποιεσδήποτε εκπλήξεις, και θα είμαι προετοιμασμένος για οποιοδήποτε ενδεχόμενο έτσι ώστε να κάνω μια ομαλή μετάβαση από αυτή τη διάσταση στην επόμενη. 

Θα αισθανόμουν όλες τις συνδέσεις με το πνεύμα που έχω δημιουργήσει αυτή τη στιγμή στη ζωή μου. Θα συνδεόμουν με όλα τα όντα με τα οποία εργάζομαι τώρα και θα εγκαθίδρυα μια ισχυρή σύνδεση μαζί τους έτσι ώστε καθώς θα κάνω αυτή τη μετάβαση, αυτή η σύνδεση θα μου επέτρεπε να βρεθώ στο επίπεδο ύπαρξης στο οποίο βρίσκονται (αυτά τα όντα) τώρα. Θα επιβεβαίωνα τη σύνδεση μου με την Πνευματική Ιεραρχία, και πάλι θα ένιωθα πως θα ήταν να βρίσκομαι στην παρουσία όλων αυτών των όντων με τα οποία έχω εργαστεί τα τελευταία 20 χρόνια στην πνευματική μου εργασία και θα πρόσμενα πραγματικά να τους δω όλους ξανά. Θα ένιωθα τη χαρά της επανένωσης με όλους μου τους φίλους και την οικογένεια που έχουν μεταβεί πριν από εμένα, και με όλα μου τα αδέλφια στο πνεύμα που με έχουν στηρίξει. Θα έβλεπα τον εαυτό μου να βρίσκεται στον πιο τέλειο χώρο στο πνεύμα, σαν ένα λαμπρό φως που συνδέεται με όλους μου τους μαθητές εδώ και να τους μεταδίδω τη σοφία, την ενέργεια και την ομορφιά του πνεύματος από το σημείο που βρίσκομαι. 

Θα έβλεπα τον εαυτό μου σε εκείνο το χώρο τώρα. 

Τέλος, θα έκανα όλους τους διαλογισμούς που διδάσκουμε εδώ τώρα που μας επιτρέπουν να κόψουμε όλες τις προσκολλήσεις οι οποίες δεν χρειάζονται πλέον σε αυτή την ενσάρκωση. Αυτό περιλαμβάνει το διαλογισμό καρμικών αποκοπών με τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, ένας από τους πιο ισχυρούς διαλογισμούς που διδάσκουμε ο οποίος σας επιτρέπει να αφαιρέσετε όλες τις αποσκευές που δεν χρειάζεστε πλέον. Θα άκουγα αυτούς τους διαλογισμούς τώρα έτσι ώστε να προετοιμάσω τον εαυτό μου για το ταξίδι. 

Προτείνω σε οποιονδήποτε διαβάζει αυτά τα λόγια, να στοχαστεί πάνω σ’ αυτά και να τα θυμάται, έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα σας να αφήσετε αυτή την ενσάρκωση και να επιστρέψετε πίσω στους πολυαγαπημένους αδελφούς και αδελφές σας στο πνεύμα, να περπατήσουμε στο πιο τέλειο μονοπάτι. Να καταλήξουμε όλοι στο πιο απίστευτο μέρος μαζεμένοι όλοι μαζί ξανά, με αδελφοσύνη, να δημιουργήσουμε το επόμενο επίπεδο του πνεύματος επάνω στη γη.

Κέβιν Κορ

Μετάφραση: Φρίξος Χριστοδούλου