Το Πλέγμα Συνείδησης

Για όσους έχετε διαβάσει το άρθρο που έγραψα για το θάνατο και τη μετάβαση, αναφέρθηκα στο γεγονός ότι αφιέρωσα πολύ χρόνο, εργαζόμενος με ανθρώπους με περνούν τη διαδικασία του θανάτου. Στο άρθρο, αναφέρθηκα λεπτομερώς στη βοήθεια που έδωσα στη γιαγιά μου και στη διαδικασία που πέρασε κατά το θάνατο της, όπου είχα την καλή τύχη να τη βοηθήσω.

Επίσης, εκείνη την περίοδο, είχα την εμπειρία όπου έπρεπε να συμβιβαστώ με το θάνατο της μητέρας μου, και μετά το θάνατο της γιαγιάς μου, συμμετείχα και βοήθησα στο θάνατο του πατριού μου κάποια χρόνια πιο πριν. Μέσα σε όλα αυτά, αισθανόμουν εκείνη την περίοδο ότι είχα μια καλή αίσθηση για την ενέργεια του θανάτου και πως επηρεάζει τη συνείδηση. Παλαιότερα είχα σκεφτεί πως αν είχα ποτέ καρκίνο θα μπορούσα να αντιμετωπίσω την κατάσταση και τις επιδράσεις που θα είχε πάνω μου λόγω αυτών των παρελθοντικών συνδέσμων. Χρειάζεται να αναφέρω εδώ και τώρα, ότι πιάστηκα απροετοίμαστος, αγνοώντας εντελώς τη δύναμη και την ενέργεια του να έρχεσαι σε επαφή με τον καρκίνο και την επίδραση που είχε αυτό στη συνειδητότητα μου.  

Βρήκα πως με την εξέλιξη του καρκίνου στο στόμα μου ξεκίνησα να συνδέομαι με το πλέγμα συνείδησης του καρκίνου, κι από εκεί άρχισα να "κατεβάζω" όλη την αρνητική ενέργεια που περιέχεται μέσα στο πλέγμα.  

Έτσι λοιπόν, τι εννοώ όταν μιλώ για το πλέγμα συνείδησης; 

Αυτός είναι ένας όρος που αναφέρεται αρκετά στη Νέα Εποχή. Αναφέρεται στην ομαδική συνείδηση. Όλοι γνωρίζουμε πως όταν συγκεντρώνονται ομάδες ανθρώπων ως ένας νους, δημιουργούν μια ομαδική συνείδηση. Τούτο είναι πολύ εμφανές στους ποδοσφαιρικούς αγώνες και στα πολιτικά συλλαλητήρια. Όταν συγκεντρώνεται μια ομάδα ανθρώπων, ανεξαρτητως από το μέγεθος τη ομάδας, και κρατούν μια συγκεκριμένη εστίαση, ολόκληρη εκείνη η ομάδα, υποστηρίζει κι αναγνωρίζει, ότι δημιουργούν μία οντότητα με πολλά μέρη. Κάθε μέρος είναι η ατομική συνείδηση του κάθε μέλους της ομάδας. Η ομαδική συνείδηση, ωστόσο, μπορεί να έχει τη δική της ατζέντα, και μπορεί να εκφράσει ισχυρές ιδέες και δόγματα, ώστε, όταν κάθε μέλος της ομάδας εκτίθεται σε εκείνες τις ιδέες, το βρίσκουν αδύνατο να αντισταθούν, υιοθετώντας εκείνες τις συγκεκριμένες ιδέες και δόγματα.  Ιδιαίτερα στις ομάδες από φίλαθλους του ποδοσφαίρου, έχει αποδεχτεί ότι οι άνθρωποι που στην καθημερινότητα τους ζουν μια φυσική και ήρεμη ζωή, μπορεί, υπό την επήρεια της ομάδας, να συμπεριφερθούν εντελώς έκτος του χαρακτήρα τους.  

Στο κίνημα της Νέας Εποχής, αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής ιδέα. Όλοι μας ακούσαμε τον όρο “το σύνδρομο της 100ης μαϊμούς”. Προέρχεται από ένα πείραμα πάνω σε ένα συγκεκριμένο είδος μαϊμούδων που κατοικούσε σε ένα σύμπλεγμα νησιών στις Νότιες Θάλασσες. Ανακάλυψαν ότι αν μια ομάδα μαϊμούδων σε ένα συγκεκριμένο νησί διδασκόταν πως να βρίσκει φαγητό με ένα συγκεκριμένο τρόπο, όλες οι άλλες μαϊμούδες στα άλλα νησιά θα άρχιζαν να βρίσκουν φαγητό με εκείνο τον τρόπο, χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε φυσική επαφή με την αρχική ομάδα στο πρώτο νησί. Αυτό απέδειξε πως ο μόνος τρόπος που οι μαϊμούδες θα μπορούσαν να μάθουν το τρικ, ήταν να αποτελούν μέρος μιας ομαδικής συνείδησης που εκτεινόταν πέρα από το φυσικό επίπεδο και επηρέαζε τη συνείδηση. Ο επιστήμονας Rupert Sheldrake έκανε εντατική εργασία πάνω σ’ αυτό το θέμα και ονομάζει το πλέγμα συνείδησης ως το Ανθρωπομορφικό Πεδίο. 

Αν θα μπορούσε να δει κάποιος το πεδίο της ενέργειας, θα έβλεπε μια σφαίρα από διασυνδεδεμένες γραμμές ενέργειας. Αυτή η σφαίρα ενέργειας υπάρχει γύρω από τον πλανήτη. Κατ’ ακρίβεια, οποτεδήποτε συγκεντρώνονται ομάδες ανθρώπων και δημιουργούν μια ομαδική σκεπτομορφή, δημιουργούν μια σφαίρα ενέργειας γύρω από τον πλανήτη. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πλανήτης περιβάλλεται από εκατομμύρια τέτοιες σφαίρες στις οποίες συνδεόμαστε και αποσυνδεόμαστε καθημερινά. 

Η σφαίρα ενέργειας που ονομάζω ως το πλέγμα του καρκίνου είναι πολύ ισχυρή. Περιλαμβάνει όλο το πένθος, το θυμό και το φόβο που δημιουργείται γύρω από την ασθένεια του καρκίνου εδώ και χιλιάδες χρόνια. Όταν διαγνωστείς με καρκίνο, η συνείδηση σου συγχωνεύεται με αυτό το πλέγμα κι αν δεν είσαι προετοιμασμένος, θα κατεβάσεις όλη την αρνητική ενέργεια που συγκρατεί μέσα του. 

Έτσι όταν έρχεσαι σε επαφή με τον καρκίνο έχεις να αντιμετωπίσεις δύο πράγματα. Ένα, την ασθένεια την ίδια, και το άλλο τις επιδράσεις από το να είσαι συνδεδεμένος με την ομαδική συνείδηση του καρκίνου. 

Όπως προανέφερα, ακόμη κι αν είχα κάνει πολλή εργασία με ανθρώπους που υπέφεραν από καρκίνο και ήμουν κοντά σε ανθρώπους που πέθαναν από καρκίνο, όταν συγχωνεύτηκα με αυτό το πλέγμα, αφού μου ανακοίνωσαν ότι είχα καρκίνο, βρέθηκα εντελώς απροετοίμαστος όσον αφορά το μαζικό κατέβασμα αρνητικής ενέργειας που με κατέκλυσε εκείνη την περίοδο. 

Έχει αποδειχτεί από τους πρωτοπόρους στο ζήτημα του θανάτου και της μετάβασης, όπως την Elizabeth Kubler Ross και τον Stephen Levine, πως όταν έρθεις αντιμέτωπος με κάποια ασθένεια που πιθανών να δώσει τέλος στη ζωή σου, θα περάσεις από μια πλειάδα συναισθηματικών ενεργειών που θα μπορούσαν να σε καταβάλουν. 

Οι πιο ισχυρές από αυτές είναι ο θυμός, ο φόβος, το πένθος και η κατάθλιψη. Δεν έρχονται με συγκεκριμένη σειρά, και μπορεί να βρεις τον εαυτό σου να υιοθετεί κάποιο από αυτά τα συναισθήματα οποιαδήποτε στιγμή, και να περνάς μέσα από αυτά σαν ένα ατελείωτο κύκλο. Όχι μόνο χρειάζεται να αντιμετωπίσεις τους δικούς σου φόβους για το θάνατο, και την εξέλιξη του καρκίνου, αλλά χρειάζεται να αντιμετωπίσεις και το πλέγμα συνείδησης μέσα από το οποίο υποβάλλεσαι σε όλο το θυμό και το φόβο όλων όσων είχαν καρκίνο πάνω στον πλανήτη εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Ένας βασικός τρόπος αντιμετώπισης αυτού και για να μειώσει τις επιδράσεις του, είναι να έχεις επίγνωση ότι αυτό το πλέγμα υπάρχει και να πάρεις την απόφαση ότι δεν επιθυμείς, και δεν θα επηρεαστείς από αυτό. Τούτο θα μειώσει δραματικά το κατέβασμα της αρνητικής ενέργειας που μπορεί να σε κατακλύσει. 

Έχει αναγνωριστεί στην θεραπεία του καρκίνου ότι ένα μέρος της θεραπείας είναι να παραμείνεις θετικός και να γνωρίζεις πλήρως ότι θα τον νικήσεις και θα το υπερβείς. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να παραμείνετε θετικοί σχετικά μ’ αυτό. Μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. 

Ένα άλλο επακόλουθο της ύπαρξης αυτού του πλέγματος είναι πως συγκεκριμένοι επαγγελματίες υγείας επηρεάζονται από αυτό. Η Κριστιν κι εγώ βρήκαμε ότι με τις επισκέψεις μας ή ραντεβού σε τέτοιους επαγγελματίες γιατρούς που εμπλέκονται με τη θεραπεία του καρκίνου μου, όταν φεύγαμε από το ραντεβού αισθανόμασταν καταθλιπτικοί και αποθαρρημένοι. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό είναι γιατί όταν σου μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι, προβάλουν πάνω σου την γνώμη τους ως προς το αποτέλεσμα της ασθένειας σου. Εάν, κατά την άποψη τους, το αποτέλεσμα είναι ότι θα πεθάνεις, αυτό θα προβληθεί πάνω σου από εκείνους τους ανθρώπους, και σίγουρα θα έχει κάποια επίδραση στη συνείδηση σου εκείνη τη στιγμή. Εάν συμβεί αυτό, χρειάζεται να "τινάξεις τον εαυτό σου" αφού φύγεις από το ραντεβού και να επιβεβαιώσεις ξανά τη δέσμευση σου ότι υπερβαίνεις την ασθένεια και να απομακρύνεις οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια μπορεί να προέβαλαν πάνω σου. 

Με τα παραπάνω λεγόμενα μπορεί να σκεφτείτε ότι γίνομαι πολύ σκληρός με όλους τους ανθρώπους που εμπλέκονται. Εν τούτοις, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν θα υπήρχε εάν λαμβάναμε υπόψιν ότι ο καρκίνος μπορεί να θεραπευτεί με εναλλακτικές μεθόδους πέρα από τους αλλοπαθητικούς τρόπους, και πως τα πλέγματα συνείδησης όντως υπάρχουν τα οποία επηρεάζουν την καθημερινότητα μας.  

Σε όσους διαβάζουν αυτό το κείμενο, ή για όσους φροντίζουν άτομα με καρκίνο, προτείνω τα ακόλουθα. Η λέξη “καρκίνος” έχει τέτοιους συσχετισμούς όπως υποδείξαμε ανωτέρω, όπου όταν αντιμετωπίζεις την ασθένεια ο ίδιος, το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο να δώσω ένα άλλο όνομα στον καρκίνο. Κάνοντας το αυτό μειώνει την ενέργεια του και σου επιτρέπει να εστιάσεις στην ενέργεια της ασθένεια χωρίς να επηρεάζεσαι από το πλέγμα συνείδησης. Το όνομα που έδωσα στο δικό μου συγκεκριμένο καρκίνο είναι Βαθύ Ποτάμι. 

Σε ένα άλλο μέρος αυτού του μπλοκ, θα εξηγήσω με λεπτομέρειες την επικοινωνία που είχα με αυτή την ασθένεια που ονομάζω Βαθύ Ποτάμι και θα δείξω πως δίνοντας ένα άλλο όνομα στον καρκίνο μπορείς να έχεις τέτοια οικεία σύνδεση με την ασθένεια, όπου υπάρχει μια πολύ καλή ευκαιρία να την υπερβείς και να την απελευθερώσεις μια για πάντα. 

Με πολλή αγάπη,

Κέβιν

Μετάφραση: Φρίξος Χριστοδούλου | www.angelshouse.eu