Μυητικά Ταξίδια

Μυητικό Ταξίδι στην Αίγυπτο

 10-19 Φεβρουαρίου

 
 

Με τους Πασχάλη Καζακόπουλο & Φρίξο Χριστοδούλου

 
 

egypt march 16 111

 

Σκάλα προς τον Ουρανό!

 

10ήμερο Ταξίδι Μύησης τη στιγμή της Ηλιακής Έκλειψης!

 
 
 
 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΠΥΛΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

 

Σας καλούμε σε ένα συναρπαστικό ταξίδι διαλογισμού και εναρμόνισης στην μαγευτική γη του Νείλου, των Πυραμίδων και του μυστηρίου!

Θα επισκεφτούμε μαζί πολλούς ιερούς τόπους και σημεία δύναμης από το Κάιρο, το Λούξορ μέχρι τα σύνορα της Αιγύπτου στο Νότο διασχίζοντας όλη τη γραμμή της Κουνταλίνη της γης και βιώνοντας τις ανεπανάληπτες κωδικοποιήσεις φωτός στα αρχαία κέντρα μύησης.

Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία ζωής που θα σας ταξιδέψει και θα ανοίξει το μονοπάτι σας με θαυμαστούς τρόπους. Διαβάστε παρακάτω τι θα γίνει σε αυτό το ταξίδι, το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και πληροφορίες και το κόστος συμμετοχής στο τέλος αυτής της σελίδας.

Ανυπομονούμε να σας ταξιδέψουμε στις ενεργειακές πύλες φωτός και στα κρυμμένα σημεία δύναμης. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν μαζί την ανάβαση της Σκάλας προς τον Ουρανό!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ: ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ!

 

Χιλιάδες χρόνια πριν, όταν η Ατλαντίδα βυθίστηκε κάτω από τα νερά, ένα μεγάλο μέρος της Γνώσης μεταφέρθηκε από τους μυημένους και το τάγμα Μελχισεδέκ στη χώρα που σήμερα γνωρίζουμε ως Αίγυπτο. Ως αποτέλεσμα η γνώση αυτή οδήγησε στην άνθιση της Αιγύπτου και στη δημιουργία ενός πολιτισμού που εξακολουθεί να μας εκπλήσσει μέχρι σήμερα.

Αυτή η γνώση, κωδικοποιήθηκε στους τεράστιους αιγυπτιακούς ναούς και στις πυραμιδικές κατασκευές. Οι ιερές επιστήμες της θεραπείας, της αστρονομίας, της μουσικής, των μαθηματικών και της ιερής γεωμετρίας εφαρμόστηκαν προσεκτικά στις δομές των ναών, στα ιερογλυφικά, στις ευθυγραμμίσεις των κατασκευών καθώς και στα αιθερικά επίπεδα στα οποία κρατιούνται φυλαγμένα τα αρχαία μυστήρια και η ανώτερη γνώση.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πολλοί άνθρωποι μαγεύονται από τον αιγυπτιακό πολιτισμό και αισθάνονται μια βαθιά έλξη να εισχωρήσουν στα μυστήρια της. Κατ’ ακρίβεια πολλοί εργάτες του Φωτός αισθάνονται ένα πολύ έντονο κάλεσμα από μικρή ηλικία να επισκεφτούν την Μεγάλη Πυραμίδα και τους ναούς της Αιγύπτου.

Οι περισσότεροι από εμάς που αισθανόμαστε αυτή τη σύνδεση και κάλεσμα έχουμε ενσαρκωθεί στην Αίγυπτο και στην Ατλαντίδα ενώ άλλοι συνδέονται με το εξελικτικό νήμα της "Ιστορίας" που πάει πίσω στην Ατλαντίδα. Οι Ψυχικές συνδέσεις με το τάγμα Μελχισεδέκ, τους Αγγέλους, τη Χριστική Συνείδηση, τη Μητέρα Θεά, ακόμα και τους γαλαξιακούς πολιτισμούς όπως του Σειρίου, μπορεί να αποτελεί μέρος της δικής σας προσωπικής ιστορίας που σας καλεί τώρα να ενθυμηθείτε και να το αφυπνίσετε!

Ίσως να υπάρχει κάτι για εσάς σ’ αυτά τα ιερά μέρη που θα λειτουργήσει σαν μια σκανδάλη όπου θα πυροδοτήσει ραγδαίες αλλαγές και γρήγορη επέκταση της συνειδητότητάς σας.

Έχουμε ταξιδέψει στην Αίγυπτο περισσότερες από 8 φορές και πάντοτε μας αποκαλύπτει τους θησαυρούς της μέσα από την πλούσια σοφία, την απλότητα και την ομορφιά της. Σας προσκαλούμε να είστε μέρος αυτού του ταξιδιού που θα αγγίξει βαθιά όλα τα επίπεδα της συνειδητότητάς σας.

Θα σας μεταδώσει δώρα, επιγνώσεις κι ευλογίες τα οποία κανένα βιβλίο δεν μπορεί να προσφέρει. Η Αίγυπτος ακτινοβολεί με μια αύρα Φωτός που εκπέμπεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και μας δείχνει την πορεία προς την ένωση με την Ψυχή. Την ένωση του ανθρώπου με το Θεϊκό.

 

ΕIΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΕΠΤA ΜΥΗΤΙΚA ΚEΝΤΡΑ!

 

Φανταστείτε για λίγο ότι βρίσκεστε στην ηλιακή βάρκα του Ρα και σαλπάρετε πάνω στο Νείλο δίπλα από τους αρχαίους ναούς μύησης. Παραδοσιακά υπάρχουν επτά κύρια μυητικά κέντρα στην Αίγυπτο που αντιστοιχούν στο ανθρώπινο μοντέλο, τα επτά τσάκρα και τα επτά επίπεδα μύησης.

Μαζί με τα μικρότερα κέντρα μύησης, μας οδηγούν μέσα από ένα μονοπάτι εκλέπτυνσης και διεύρυνσης της συνειδητότητας μας. Μας βοηθούν στη δημιουργία της σκάλας που οδηγεί στον ουρανό η οποία μας ανυψώνει στα ουράνια βασίλεια.

Πρόκειται για την εσωτερική διαδικασία που ακολουθούν όλοι οι υποψήφιοι προς μύηση όπως τη βίωσαν και χιλιάδες άλλοι πριν από εμάς και άνοιξαν το δρόμο. Οι ναοί αυτοί λειτουργούσαν ως θύλακες για τη γνώση και ως μυητικά κέντρα όπου οι υποψήφιοι εκπαιδεύονταν για πολλά χρόνια ως προετοιμασία για τη μύηση.

Στην εποχή μας πολλά έχουν αλλάξει και η διαδικασία της προετοιμασίας άλλαξε επίσης. Δεν ζούμε σε μια εποχή όπου απαιτείται να αποσυρθούμε για χρόνια σε ένα ερημικό μέρος ή να εγκαταλείψουμε τα εγκόσμια για να ενταχθούμε σε μυστικές σχολές μυστηρίου και ναούς. Αντιθέτως η διαδικασία της μύησης διαφέρει και η γνώση πλέον είναι διαθέσιμη σε όλους. Η μύηση έρχεται και γειώνεται μέσα από την ίδια τη ζωή.

 

Ο ΣΚΟΠOΣ ΑΥΤΟY ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟY:

 

Η πρώτη πτυχή του ταξιδιού μας είναι να σας οδηγήσει μέσα από μια μεταμόρφωση που συνδυάζει την προσωπική μας θεραπεία, την αφύπνιση, την διεύρυνση της συνειδητότητας μας και την ενεργοποίηση του φωτεινού μας σώματος. Αυτή είναι μια συνεχής διαδικασία που λαμβάνει χώρα όχι μόνο την ώρα του διαλογισμού αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δεν μπορεί να προχωρήσει κάποιος πραγματικά στο μονοπάτι της μύησης εάν δεν μπορεί να γειώσει τις υπέροχες συνειδητοποιήσεις και τη γνώση που δέχεται μέσα από τις πράξεις του στην γήινη πραγματικότητα και στις σχέσεις του με τους άλλους. Είναι ένα ταξίδι θεραπείας όπου κάθε στιγμή έχει το δυναμικό να πυροδοτήσει μέσα μας βαθιά θεραπεία, καθάρισμα και συνειδητοποιήσεις.

Επίσης στις 15 Φεβρουαρίου θα βιώσουμε και την Ηλιακή Έκλειψη στον Υδροχόο η οποία θα υποστηρίξει στην προσωπική θεραπεία του καθενός και μέσα από αυτήν φέρνει το δώρο της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας, του θάρρους για προχώρημα και νέα ανοίγματα στη ζωή.

Η δεύτερη πτυχή αυτού του σκοπού είναι να υποστηρίξουμε τη δικτύωση του παγκόσμιου ενεργειακού πλέγματος. Αυτή την περίοδο εισρέει μια νέα ενέργεια στον πλανήτη μας η οποία είναι πολύ υποστηρικτική, φέρνοντας άπειρες ευλογίες και συγχρονικότητες. Είναι τόσο αγνή αυτή η ενέργεια με πολύ υψηλή δόνηση γεμάτη χάρη. Συνδέεται βαθιά με την Αγάπη και είναι πολύ άμεση στην έκφραση της.

Τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τώρα οι περισσότεροι άνθρωποι οφείλονται στο ότι δεν είναι ανοιχτοί και ευθυγραμμισμένοι με τη νέα ενέργεια. Τα μοτίβα που κουβαλούν από τον προηγούμενο κύκλο εξέλιξης τους εμποδίζουν να βιώσουν τούτη την κατάσταση χάρης. Σ’ αυτό το ταξίδι θα εργαστούμε με την απελευθέρωση αυτών των παλιών μοτίβων από το ανθρώπινο συλλογικό και φυσικά σε σχέση με την Αίγυπτο και την ιστορία της ανθρωπότητας.

Θα δημιουργήσουμε νέα ενεργειακά μονοπάτια και συνδέσεις στα εσωτερικά πεδία και τα Άσραμ -Κέντρα Δύναμης που βρίσκονται εκεί. Η συγκεκριμένη εργασία σχετίζεται με την αγκυροβόληση ενός νέου εξελικτικού μοντέλου για την ανθρωπότητα και τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς και περαιτέρω άνοιγμα της καρδιάς. Όλη αυτή η προσπάθεια εποπτεύεται από το ον που είναι γνωστό ως Σανάτ Κούμαρα, ο Αρχαίος των Ημερών.

Θα συμβάλουμε στην αποκατάσταση των συγκεκριμένων ενεργειακών συνδέσεων που χάθηκαν εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά και παράλληλα θα ενισχύουμε την οικοδόμηση του νέου πλανητικού σώματος. Πρόκειται για μια εργασία η οποία αγκαλιάζεται από τους φωτεινούς οικοδεσπότες των εσωτερικών πεδίων και υποστηρίζει τον σκοπό αυτού του ταξιδιού ο οποίος είναι πολύ μεγαλύτερος από εμάς.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την εργασία θα μοιραστούμε μαζί σας στη διάρκεια αυτών των ημερών σε μια ζωντανή συν-δημιουργία με τους Διδασκάλους και τα φωτεινά όντα των εσωτερικών πεδίων που θα μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.

Κάθε ημέρα που περνά στη γη του Νείλου, θα ανοίγουμε μαζί τις Πύλες των Άστρων και θα ανεβαίνουμε την Σκάλα προς τον Ουρανό, μέσα την έναστρη αγκαλιά της θεάς Νουτ.

Πασχάλης Καζακόπουλος & Φρίξος Χριστοδούλου.

 

 

Γνωρίστε τη Μαγεία των Ναών της Αιγύπτου 10 - 19 Φεβρουαρίου!

 

egypt march 16 9

 
  • Σάββατο 10 Φεβρουαρίου: Πτήση για Λούξορ

Ημέρα αναχώρησης για τη μαγευτική Αίγυπτο και την περίφημη πόλη του Λούξορ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο μέρος στον κόσμο, αφού θεωρείται το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο του κόσμου. Το μέγεθος και η ποσότητα των καλοδιατηρημένων μνημείων, το καθιστούν τον μεγαλύτερο πόλο έλξης της Αιγύπτου μετά από τις πυραμίδες.

Όλοι οι συμμετέχοντες από Ελλάδα θα συναντηθούμε στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στις 14:00 για την αναχώρηση μας με την πτήση για Λούξορ μέσω Καΐρου. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καΐρου στις 17:50.

Συμμετέχοντες από άλλες χώρες θα πρέπει να προγραμματίσουν τις πτήσεις τους, ώστε να βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Καΐρου το αργότερο μέχρι τις 20:00. Περισσότερες πληροφορίες για τις ώρες των πτήσεων θα βρείτε πιο κάτω, στις πληροφορίες συμμετοχής.

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Λούξορ στις 21:55 όπου θα μας συναντήσει ο ταξιδιωτικός μας πράκτορας και φίλος μας Michel Ayoub ο οποίος θα είναι ο ξεναγός μας καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Παραλαμβάνουμε τις αποσκευές μας και τακτοποιούμε τα ταξιδιωτικά μας έγγραφα.

Έπειτα θα μεταφερθούμε με το λεωφορείο μας στο ξενοδοχείο Sonesta St. George (5 αστέρων) για να δειπνήσουμε όλοι μαζί και να τιμήσουμε την έναρξη του ταξιδιού μας. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται πάνω στις όχθες του Νείλου και έχει πανοραμική θέα στην κοιλάδα των βασιλέων. Tακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

(Περιλαμβάνεται δείπνο στο ξενοδοχείο)

 
  • Κυριακή 11 Φεβρουαρίου: Ντέντερα και Άβυδος - Χωροχρονικές Πύλες
 

egypt march 16 16

Η δεύτερη ημέρα του ταξιδιού μας είναι αφιερωμένη σε δύο πολύ σημαντικούς ναούς, αυτούς στην Ντέντερα και στην Άβυδο. Ο αρχαίος ναός της Ντέντερα βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση από το Λούξορ κι έτσι θα αφιερώσουμε όλο το πρωινό για να ταξιδέψουμε εκεί και να βιώσουμε την μαγεία αυτού του ναού που πραγματικά παραμένει άθικτος από τον χρόνο. Απ΄ όλους τους ναούς που επισκεφτήκαμε στο παρελθόν αυτός ήταν ο μοναδικός όπου νιώσαμε την ενεργειακή υφή της Αιγυπτιακής μαγείας να υπάρχει ακόμη στο χώρο.

Ο Ναός είναι αφιερωμένος στη Θεά Άθωρ ή Χάθωρ που αντιπροσωπεύει τον αναληφθέντα πολιτισμό της Πέμπτης διάστασης. Η Χάθωρ είναι εκτός των άλλων και η ενεργειακή τροφός του ανθρώπου, η Μητέρα Θεά ολόκληρου του κόσμου παρόμοια με την Ίσιδα. Μας βοηθά παρέχοντας απεριόριστη αγάπη και βαθιές διδασκαλίες ανάληψης.

Η λατρεία της είναι ασυνήθιστη δεδομένου ότι ιερείς της ήταν εξίσου άνδρες και γυναίκες, ενώ οι περισσότερες θεότητες της αρχαίας Αιγύπτου είχαν ιερείς του ιδίου φύλου. Λατρεύτηκε σε όλη την Αίγυπτο αλλά το κέντρο λατρείας της ήταν στην Ντέντερα. Θα καθίσουμε στο Ναό της Χάθωρ για ένα θεραπευτικό διαλογισμό αποκατάστασης και καθαρισμού του συναισθηματικού σώματος.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε οδικώς στη Βόρεια κοιλάδα του Νείλου προς το θρησκευτικό κέντρο της Αβύδου, πολύ σπουδαίο από την πρώτη δυναστεία. Σ' αυτή την πόλη οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τελούσαν κάθε χρόνο ευλαβικά ιδιαίτερες εορτές που εμπεριείχαν τον εικονικό ενταφιασμό του θεού και στη συνέχεια γιόρταζαν πανηγυρικά την Ανάστασή του, μέχρι ακόμα και στους ελληνορωμαΐκούς χρόνους.

egypt march 16 16.1

Θα παραμείνουμε στον μυστηριακό ναό της Αβύδου για διαλογισμό και μέσα από τις χωροχρονικές πύλες που ανοίγονται εδώ θα φέρουμε ο Φρίξος και εγώ μια αγκυροβόληση φωτός με την ενέργεια Μαχάτμα και του Άρχοντα Μελχισεδέκ για την επιτάχυνση της ανάληψης και του φωτεινού σώματος. Έχουμε εξασφαλίσει ειδική άδεια για όλο το γκρουπ ώστε να έχουμε αρκετή ώρα μέσα σε αυτόν τον εξαίρετα διακοσμημένο αρχαίο ναό, ο οποίος ξαναχτίστηκε επί εποχής του Σέτι Ι.

Λίγο πιο πίσω από τον ναό βρίσκεται το Οσίρειον. Ένας τόπος προσωπικού προσκυνήματος και διαλογισμού αφιερωμένος στον Θεό Όσιρη, ο οποίος περιλαμβάνει επτά ιερά. Θα περάσουμε ανάμεσα από τους χρυσαφένιους τοίχους με τα ιερογλυφικά προς τα τούνελ της πολυδιαστασιακότητας έξω στην έρημο για να καθίσουμε στον αρχαίο ναό για την επόμενη εργασία μας. Ένα μεγάλο δώρο για να απολαύσουμε αυτή την αξέχαστη εμπειρία. Όσοι από σας βρεθείτε σε αυτόν τον χώρο, πραγματικά έχετε επιλεγεί να είστε εργάτες του φωτός επάνω στη Γη. 

Αργά το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Λούξορ.

(Περιλαμβάνεται πρωινό & μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο)

 
  • Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου Η Κοιλάδα των Βασιλέων & Nαός της Ανάληψης
 

egypt march 16 112

Πολύ νωρίς το πρωί για όλους τους τολμηρούς, έχουμε προσθέσει μια προαιρετική βόλτα με τα αερόστατα που απογειώνονται πάνω από το Λούξορ με φόντο το Ναό του Καρνάκ, την Κοιλάδα των Βασιλέων με προεξέχοντα τον ποταμό Νείλο και το φυσικό τοπίο την στιγμή της ανατολής του Ήλιου.

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα επισκεφτούμε τη δυτική όχθη για μια ξενάγηση όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στους Κολοσσούς του Μέμνωνα με τα δύο τεράστια πανύψηλα αγάλματα του Φαραώ Αμενχοτέπ ΙΙΙ. Η αρχική τους λειτουργία ήταν να στέκονται φρουροί στην είσοδο του ταφικού ναού του. Υπάρχουν αρκετές αναφορές ότι συχνά τον Φεβρουάριο μία ή δύο ώρες μετά την ανατολή ακούγονται παράξενοι ήχοι από τον βόρειο κολοσσό. Η παλαιότερη αναφορά είναι αυτή του Έλληνα ιστορικού και γεωγράφου Στράβωνα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι άκουσε τον ήχο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης το 20 π.Χ. Ο θρύλος του "Vocal Memnon”, έχει επηρεάσει πολλούς και στη βάση του αγάλματος υπάρχουν περίπου 90 επιγραφές σύγχρονων τουριστών που αναφέρουν εάν ακούσαν τον ήχο ή όχι.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε προς το σύμπλεγμα Ντέιρ ελ-Μπάχρι (Dayr al-Bahri) όπου θα δούμε το τριώροφο συγκρότημα της Βασίλισσας Χατσεψούτ μέρος της Θηβαϊκής Νεκρόπολης. Σύμφωνα με τον Αιγυπτιολόγο Τζέιμς Χένρι Μπρήστιντ η Χατσεψούτ είναι γνωστή ως "η πρώτη σπουδαία γυναίκα στην ιστορία την οποία ξέρουμε". Το επίκεντρο του συγκροτήματος το Djeser - Djeseru σημαίνει "Τα Άγια των Αγίων" και ο ναός της Χατσεψούτ είναι ένα παράδειγμα τέλειας συμμετρίας που προηγείται του Παρθενώνα και ήταν το πρώτο συγκρότημα που χτίστηκε στο χώρο που εκείνη επέλεξε, το οποίο αργότερα θα γινόταν η Κοιλάδα των Βασιλέων.

Θα συνεχίσουμε προς τον οικισμό των εργατών Deir El Medina με τον πτολεμαϊκό ναό αφιερωμένο στη Θεά Χάθωρ. Το αρχαίο όνομα του οικισμού ήταν το "Set Maat", μεταφρασμένο ως "Ο Τόπος της Αλήθειας" και οι εργάτες που έμεναν εκεί αποκαλούνταν "Υπηρέτες της Αλήθειας". Κατά τη διάρκεια της χριστιανικής εποχής, ο ναός της Hathor μετατράπηκε σε εκκλησία από την οποία προέρχεται το αραβικό όνομα Deir el-Medina "Το μοναστήρι της πόλης". Θα καθίσουμε εδώ για ένα διαλογισμό ανάληψης. Οποιαδήποτε πληροφορία έρθει σαν κομμάτι αυτού του διαλογισμού θα μοιραστεί σε όλη την ομάδα ως ανώτερη επικοινωνία ή ως μέρος διδασκαλίας.

egypt march 16 113

Ολοκληρώνουμε την πρωινή μας ξενάγηση στον ταφικό Ναό του Ραμσή III στο Μενίντ Χαμπού που είναι μια σημαντική δομή του Νέου Βασιλείου στη δυτική όχθη. Εκτός από το μέγεθος, την αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική του σημασία, ο ναός είναι πιθανότατα πιο γνωστός ως πηγή εγγεγραμμένων ανάγλυφων που απεικονίζουν την έλευση και την ήττα των Θαλάσσιων Λαών κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ραμσή III. 

Μετά τις εργασίες μας στη δυτική όχθη θα γευματίσουμε με όλη την ομάδα σε ένα τοπικό εστιατόριο πριν επιστρέψουμε στην ανατολική όχθη. Έπειτα θα επιβιβαστούμε στο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο Nile Premium που θα μας φιλοξενήσει για τις επόμενες τέσσερις μέρες. Θα ακολουθήσει τακτοποίηση στις καμπίνες μας και ξεκούραση.

Αργά το απόγευμα θα συνεχίσουμε για μια επίσκεψη στον Αρχαίο Ναό του Λούξορ! Στο αιθερικό πεδίο του Λούξορ βρίσκεται αγκυροβολημένος ο Nαός της Ανάληψης, εδώ που ο αναληφθείς Δάσκαλος Serapis Bey κρατά τη φλόγα της Ανάληψης για την ανθρωπότητα. Πρόκειται για ένα από τους βασικότερους κόμβους της Πνευματικής Ιεραρχίας και του Σείριου για την αγκυροβόληση των ενεργειών αυτή την εποχή. Θα παραμείνουμε εδώ για ένα διαλογισμό εξαγνισμού κι ενεργοποιήσεις με τις ενέργειες της ανάληψης.

Ολοκληρώνουμε την απογευματινή επίσκεψη στο φωτισμένο ναό της Ανάληψης και συνεχίζουμε για μια βόλτα στην πόλη, στα σουκ και για ένα αραβικό καφέ σε τοπικό καφενείο. 

(Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό & δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο)

 
  • Τρίτη 13 Φεβρουαρίου Ελ Καρνάκ - Το Υπαίθριο Μουσείο του Κόσμου
 

egypt march 16 10

Μετά το πρωινό μας στο κρουαζιερόπλοιο θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα λατρευτικά μνημεία της αρχαίας Αιγύπτου στην ανατολική όχθη, τον Ναό του Ελ Καρνάκ. Η περιοχή του ναού είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο υπαίθριο μουσείο και ο μεγαλύτερος χώρος λατρείας της αρχαιότητας στον κόσμο. Είναι πιθανώς ο δεύτερος σε αριθμό επισκεπτών αρχαιολογικός χώρος της Αιγύπτου, μετά τις Πυραμίδες της Γκίζας.

Ο Ναός αυτός στους αρχαίους χρόνους ονομαζόταν Ipet - Isut, που σημαίνει "Το Τελειότερο Μέρος". Αρχιτεκτονικά "παρουσιάζει" τη διαδρομή του Ήλιου μέσα από τον ουρανό και τη συνέχιση της Ηλιακής Φλόγας μέσα από τις εποχές. Ήταν αφιερωμένος στη "Θηβαϊκή Τριάδα" που αποτελούσε την Αιγυπτιακή Θεϊκή Οικογένεια του Άμμωνα - Ρα, της Μουτ και του Χονσού. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο ναός ευθυγραμμίζεται με άξονα Βορρά – Νότου με τον Άλφα της Λύρας (Βέγας /Vega), τον Πολικό Αστέρα των 12.000 χρόνων π.Χ. Το αξιοθαύμαστο εδώ είναι ότι ευθυγραμμίζεται και με την ανατολή των Ισημεριών.

Από την εποχή του Μέσου Βασιλείου, το Καρνάκ ήταν το πιο σπουδαίο Ιερό του Άμμωνα Ρα, Βασιλέα των Θεών. Είναι μία ογκώδης, συμπαγής σύνθεση ναών, η οποία καλύπτει μια έκταση 200 εκταρίων και την εποχή του Ραμσή ΙΙΙ απασχολούσε 80.000 εργάτες. Ο αρχαίος ναός του Άμμωνα Ρα  είναι ο πιο μεγάλος Ναός της Αιγύπτου, που προκαλεί δέος με το μεγαλείο του, τη διαβάθμισή του, την απεραντοσύνη και την ομορφιά του και αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα θρησκευτικά συγκροτήματα που γνωρίζει η αρχαιολογία.

Αρχικά θα κατευθυνθούμε στο Ιερό της Σεκχμέτ (αλλιώς Σέκμετ, Σεκμέτ), την Λέαινα θεά που συνδέεται με την πύρινη όψη της κάθαρσης και συμβολίζει τον αγώνα των θετικών και αρνητικών στοιχείων του σύμπαντος, της ζωής και του θανάτου, το σταθερό, το αμετάβλητο, το αιώνιο, της συμπαντικής τάξης και της αρμονίας του ουρανού και της Γης.

Είναι η δημιουργική φωτιά, η ενεργοποίηση και η δύναμη της ζωής. Απεικονίζεται με ένα ηλιακό φίδι στο κεφάλι της, που είναι σύμβολο της αναγέννησης και του ζωοποιού ρεύματος και με έναν ήλιο στο κεφάλι της που είναι το σύμβολο της προσφοράς, αυτό που δίνει φως. Κρατά επίσης ένα σκήπτρο, δηλώνοντας την καθετότητα, την τιμή στα λόγια και στις πράξεις και το Ανκχ, ως σύμβολο αναγέννησης, ανανέωσης, και το πέρασμα σε άλλους κόσμους.

egypt march 16 114

Η Σέκχμετ είναι η θεματοφύλακας του κόσμου ενάντια στο κακό!

Απεικονίζεται συχνά ως φύλακας του σπιτιού που είναι ήρεμη και ήσυχη αλλά αν χρειαστεί γίνεται άγρια σαν οργισμένο λιοντάρι. Μερικές φορές σχετίζεται με το φίδι. Το φίδι είναι ένα σύμβολο του θεραπευτή, οραματιστή και φύλακα των πυλών της ζωής και του θανάτου. Θα καθίσουμε στον αρχαίο ναό της Σέκχμετ για ένα συντονισμό - μύηση δίπλα από το άγαλμα της θεάς Σέκχμετ το οποίο βρίσκεται μέσα στο Ιερό. Οποιαδήποτε πληροφορία έρθει σαν κομμάτι αυτού του διαλογισμού θα μοιραστεί σε όλη την ομάδα ως ανώτερη επικοινωνία ή ως μέρος διδασκαλίας.

Έπειτα θα επισκεφτούμε ως ομάδα τον μόλις πρόσφατα ανακαινισμένο ναό του Χονσού και έχουμε εξασφαλίσει ειδική άδεια γι’ αυτό. Ο Χονσού είναι ο θεός του φεγγαριού, μέλος της "Θηβαϊκής Τριάδας” με την μητέρα του Μουτ και τον πατέρα του Άμωνα. Το όνομά του σημαίνει «ταξιδιώτης» και αυτό μπορεί να σχετίζεται με το νυχτερινό ταξίδι της σελήνης στον ουρανό. Μαζί με τον Θωθ σήμανε το πέρασμα του χρόνου. Ο Χονσού συνέβαλε στη δημιουργία της νέας ζωής σε όλα τα πλάσματα.

Κλείνοντας την διαλογιστική μας περιοδεία, θα επισκεφθούμε τον ναό του Όσιρη με τις 7 Πύλες που συμβολίζει το πέρασμα μέσα από τις διαστάσεις. Ο Όσιρις μαζί με τον Σέραπη χαρακτηρίζονταν Άζωνοι θεοί. Σύμφωνα με την περσική μυθολογία ο ουρανός χωριζόταν σε διάφορες ζώνες. Και οι μεν θεοί που κατοικούσαν μέσα στις ζώνες αυτές ονομάζονταν Ζωναίοι, ενώ εκείνοι που κατοικούσαν εκτός αυτών των ζωνών ονομάζονταν Άζωνοι θεοί.

Έτσι οι ζωναίοι θεοί βρίσκονταν εγγύτερα της Γης με συνέπεια να είναι ορατοί από τους ανθρώπους, ενώ αντίθετα οι άζωνοι θεοί παρέμεναν αόρατοι. Στους νεώτερους ιστορικούς χρόνους είχε επικρατήσει η άποψη ότι οι άζωνοι θεοί ήταν εκείνοι που τιμώνταν και λατρεύονταν γενικά από όλους τους λαούς, ενώ οι ζωναίοι ήταν εκείνοι που λατρεύονταν σε ορισμένους μόνο τόπους - ζώνες (τοπικοί θεοί). Υπό την αντίληψη αυτή, οι θεοί της αρχαίας Αιγύπτου όπως ο Όσιρις και ο Σάραπις ή Σέραπις χαρακτηρίζονταν άζωνοι θεοί.

Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, να απολαύσετε τις ανέσεις του πλοίου και την εκπληκτική θέα καθώς θα σαλπάρουμε προς το φράγμα της Esna.

(Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό & δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο)

 
  • Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου: Εντφού - Κομ Όμπο - Αρχαίοι Ναοί
 

egypt march 16 12.2

Προγευματίζουμε κι αποβιβαζόμαστε από το κρουαζιερόπλοιο για να επισκεφθούμε τα ιερά της αρχαίας πόλης του Απόλλωνος. Η Εντφού ή και Ιντφού γνωστή στην αρχαία Αίγυπτο σαν Μπεχντέτ, από τους αρχαίους Έλληνες αποκαλούνταν Απολλινόπολις η μεγάλη. Η πόλη είναι γνωστή από την αρχαιότητα για τον Ναό του Ώρου, τον ηλιακό θεό της αιγυπτιακής μυθολογίας. Ταυτιζόταν με τον Απόλλωνα και απεικονίζονταν ως γεράκι ή άνθρωπος με κεφαλή γερακιού.

Ο Ναός χτίστηκε κατά την δυναστεία των Πτολεμαίων και είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός της Αιγύπτου μετά από αυτόν του Καρνάκ. Στην Αιγυπτιακή μυθολογία εδώ ο Ώρος σκότωσε τον Σεθ και στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκε ένας οικισμός. Στην αρχαιότητα εδώ βρισκόταν ο αρχαίος οικισμός της Μπεχτντέτ όπου οι Πτολεμαίοι πάνω σε λόφο έχτισαν τον ναό του Ώρου ο οποίος ολοκληρώθηκε το 57 π.Χ. Ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους ναούς που μας περιμένει να εισχωρήσουμε στα μυστικά του!

Ξενάγηση στις αίθουσες εξαγνισμού, των προσφορών κ.α. Θα καθίσουμε μέσα στον αρχαίο ναό του Ώρου για τον επόμενο μας συντονισμό. Οποιαδήποτε πληροφορία έρθει σαν μέρος αυτού του διαλογισμού, θα μοιραστεί σε όλη την ομάδα ως ανώτερη επικοινωνία ή ως μέρος διδασκαλίας. Μόλις ολοκληρώσουμε την διαλογιστική μας περιοδεία, θα επιστρέψουμε στο κρουαζιερόπλοιο για το μεσημεριανό μας γεύμα.

egypt march 16 12

Συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στο Νείλο πλέοντας προς το Κομ Ομπο! Είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε τις καταπράσινες όχθες του Νείλου, τις αμμώδεις ακτές που διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης και να απολαύσουμε το τοπίο που μας μεταφέρει σε μια άλλη εποχή.

Λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα φτάνουμε στο Κομ Ομπο όπου θα επισκεφθούμε το Ναό του Θεού Κροκοδείλου Σόμπεκ, έναν ακόμα ναό με έντονη την σφραγίδα της Ελληνιστικής περιόδου της Αιγύπτου.

Ο διπλός αυτός ναός που είναι αφιερωμένος στον θεό Σόμπεκ και στον θεό Χαροέρις εξακολουθεί να κρατά βαθιές θεραπευτικές και αναζωογονητικές ενέργειες οι οποίες σχετίζονται με το Ιερό Τσάκρα. Θα παραμείνουμε εδώ για ένα διαλογισμό που φέρνει τις ενέργειες της κάθαρσης παλαιών κύκλων ζωής και άνοιγμα σε μια νέα πορεία.

Θα απολαύσουμε όλοι μαζί το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο Κομ Όμπο πριν επιστρέψουμε στο κρουαζιερόπλοιο για το δείπνο μας. Είναι πραγματικά το ομορφότερο σημείο στην Αίγυπτο για να θαυμάσετε τα ανεπανάληπτα χρώματα του Ήλιου την στιγμή που δύει. Όλη η αίσθηση που αποπνέει είναι ζωντανή μαγεία! Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Ασσουάν.

(Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό & δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο)

 
  • Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου Άμπου Σίμπελ - Ηλιακή Έκλειψη Νέα Σελήνη
 

egypt march 16 117

Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στους δημοφιλείς ναούς του Άμπου Σίμπελ, ένα μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Προγευματίζουμε νωρίς το πρωί και αναχωρούμε με το ιδιωτικό μας λεωφορείο προς τα νότια, στη δυτική όχθη της λίμνης Νάσερ που απέχει 290 χλμ. από το Ασουάν για να απολαύσουμε αυτούς τους δύο υπέροχους μεγαλοπρεπείς ναούς σκαμμένους μέσα σε ένα λόφο από ροδόχρωμο ψαμμίτη, με τα γιγάντια αγάλματα που προκαλούν δέος με τις διαστάσεις τους.

Στην είσοδο του Μεγάλου Ναού έχουν χτιστεί τέσσερα αγάλματα, 20 μέτρων το καθένα. Όλη η πρόσοψη, όπου βρίσκονται λαξευμένα τα αγάλματα έχει ύψος 30 μέτρα και πλάτος 35 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό ο ναός φτάνει σε βάθος 60 μέτρων. Ο Μεγάλος Ναός κτίστηκε με τέτοιο προσανατολισμό προς τα ανατολικά, ώστε να φωτίζεται, κάθε πρωί, από τις ακτίνες του ηλίου, ενώ τους μήνες Φεβρουάριο και Οκτώβριο, την ανατολή οι ακτίνες του ηλίου έφταναν μέχρι το άδυτο του ναού και φώτιζε τα πρόσωπα των αγαλμάτων. Αυτό αποδεικνύει ότι κτίστηκε με απόλυτη αστρονομική ακρίβεια ως προς τους υπολογισμούς των κινήσεων του ήλιου.

Ο Μικρός Ναός βρίσκεται λαξευμένος σε έναν λόφο λίγο πιο βόρεια του Μεγάλου Ναού. Η πρόσοψη έχει μια ελαφριά κλίση ώστε οι διαστάσεις της να μειώνονται προς τα επάνω, το μήκος της είναι 20 μέτρα ενώ ο ναός εκτείνεται στο εσωτερικό του λόφου έως 25 μέτρα. Τα αγάλματα στην πρόσοψη είναι 10 μέτρα το καθένα, όρθια, με διαφορετικούς τύπους στέμματος το καθένα και αναπαριστούν το βασιλικό ζεύγος. Ο ναός σήμερα αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Αίγυπτο καθώς ο χώρος έχει αναπαλαιωθεί και φυλάσσεται με μεγάλη προσοχή από τις αρχές.

egypt march 16 116

Επιπλέον αυτή την ημέρα θα βιώσουμε τις ενέργειες της Ηλιακής Έκλειψης (η οποία θα έχει διάρκεια μέχρι τις 12 Ιουλίου 2018) και υποστηρίζει τη διάλυση των εμποδίων ωθώντας μας να φέρουμε ένα νέο παράδειγμα στις σχέσεις, την υγεία, την ελευθερία και την έκφραση του εαυτού.

Ποια είναι η σπουδαιότητα στο να είστε "παρόντες" τη στιγμή της Ηλιακής Έκλειψης: Στις παραδοσιακές Βουδιστικές διδασκαλίες αναγνωρίζουν ότι ο διαλογισμός και η πνευματική εργασία κατά τη διάρκεια μιας Ηλιακής Έκλειψης εμπλουτίζονται 10.000 φορές περισσότερο.

Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει τη Ψυχή, ενώ η Σελήνη την προσωπικότητα. Κατά την διάρκεια μιας Ηλιακής Έκλειψης, η Ψυχή και η προσωπικότητα ευθυγραμμίζονται τέλεια, δημιουργώντας ένα σημείο "μηδέν" στην συνείδηση. Αυτή είναι μία πολύ ισχυρή πύλη για τη συνειδητότητα, μέσα από την οποία η Θεϊκή μας Παρουσία μπορεί να λάμψει, προκαλώντας τεράστιες μεταμορφωτικές μεταβολές. Είναι επίσης μία Πύλη Πνευματικής Αλήθειας, όπου στο σημείο μηδέν, όλες οι "τώρα" στιγμές, γίνονται ένα. Εάν βρίσκεστε σε φάση "παράδοσης", τεράστιες ποσότητες κάρματος μπορούν να  υπερπηδηθούν.

Η δόνηση αυτού του μυητικού κέντρου συνδέεται βαθιά με την ουσία της αγάπης και των στοιχείων. Μια αύρα ελευθερίας είναι διάχυτη παντού καθώς η παρουσία της Χριστικής ενέργειας εμποτίζει τον χώρο. Θα καθίσουμε εδώ για ένα διαλογισμό με την ουσία της Αγάπης, των θεϊκών χρωμάτων και ενεργοποιήσεις μέσα από την Κοσμική Καρδιά του Θεού. Οποιαδήποτε πληροφορία έρθει σαν μέρος αυτού του διαλογισμού, θα μοιραστεί σε όλη την ομάδα ως ανώτερη επικοινωνία ή ως μέρος διδασκαλίας.

(Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό & δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο)

 
  • Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου Ασσουάν - Νήσος Φιλάε - Νούβικο Χωριό
 

egypt march 16 13

Μετά το πρωινό μας στο κρουαζιερόπλοιο θα μεταφερθούμε με το ιδιωτικό μας λεωφορείο στο ξενοδοχείο Helnan Aswan (5 αστέρων) στο Ασουάν. Το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο κέντρο της πόλης πάνω στις όχθες του Νείλου και έχει πανοραμική θέα στον κόλπο του Ασουάν.

Αυτή την ημέρα θα έχουμε το χρόνο να απολαύσουμε το Ασσουάν, την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου και σε απόσταση 20 χλμ. από τον τροπικό του Καρκίνου, μια από τις πιο όμορφες και μαγευτικές πόλεις του κόσμου. Η έρημος φτάνει μέχρι και την άκρη του νερού ενώ στον ποταμό υπάρχουν διάσπαρτα νησάκια όπως η περίφημη νήσος Ελεφαντίνη. Η πόλη φιλοξενεί μία μεγάλη κοινότητα Νούβιων και η γαλήνια ατμόσφαιρά της την καθιστά ιδανική για τους επισκέπτες.

Αυτό το πρωί όσοι επιθυμούν μπορούν να ακολουθήσουν τον Michel σε μια προαιρετική εκδρομή στον εξωτικό βοτανικό κήπο και το Νούβικο χωριό. Θα διασχίσουμε με καραβάκι τα γαλήνια νερά του Νείλου προς τη Νήσο Κίτσενερ και θα περπατήσουμε στο Βοτανικό Κήπο με τα σπάνια είδη φυτών και λουλουδιών. Ακόμη θα περάσουμε στην αντίπερα όχθη για το Νούβικο χωριό. Θα ανέβουμε στις καμήλες, θα περπατήσουμε μέσα από τα στενά σοκάκια του χωριού, το παζάρι, θα πιούμε καφέ με τους ντόπιους κ.α.

egypt march 16 15

Αργότερα το απόγευμα παίρνουμε το καραβάκι για να επισκεφτούμε τη νήσο Φιλάε με τον υπέροχο του ναό αφιερωμένο στη θεά Ίσιδα. Ο αρχαίος αυτός ναός διασώθηκε και μεταφέρθηκε στο νησί Αγκιλκία που βρίσκεται σήμερα, καθώς το σημείο στο οποίο βρισκόταν βυθίστηκε κάτω από τα νερά. Στην αρχαιότητα εδώ οι ιέρειες τιμούσαν την Ίσιδα και το σύζυγο της Όσιρι και το σύμπλεγμα αποτελείται από το Ναό της Χάθωρ, το Ναό της Ίσιδας, την οικία της Γέννησης κ.α.

Ένα από τα πιο όμορφα Ιερά της Αιγύπτου, ο Ναός του Φιλάε είναι αφιερωμένος στη θηλυκή ενέργεια, στη Θεϊκή Μητέρα και εμπνέει μια ήρεμη, γαλήνια και ήσυχη ενέργεια ασφάλειας. Η σύνδεση με τη Θεά Ίσιδα, τις Ιέρειες και τη Μαρία Μαγδαληνή εξακολουθεί να είναι πολύ έντονη εδώ.

Θα καθίσουμε στο Ιερό αυτό σημείο για ένα διαλογισμό ενεργοποίησης με τις θήλειες δασκάλες και τη Χριστική συνειδητότητα κι εναρμονίσεις από το γαλαξιακό Συμβούλιο του Φωτός και τα κρυσταλλικά κρανία! Οποιαδήποτε πληροφορία έρθει σαν μέρος αυτού του διαλογισμού θα μοιραστεί σε όλη την ομάδα ως ανώτερη επικοινωνία ή ως μέρος διδασκαλίας.

Έπειτα θα έχουμε τη δυνατότητα να μείνουμε στο χώρο του ναού για την παράσταση Ήχος & Φως (Προαιρετικό). Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

(Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό & δείπνο σε τοπικό εστιατόριο)

 
  • Σάββατο 17 Φεβρουαρίου: Η Αρχαία Χριστιανική Κοινότητα του Καϊρου
 

egypt march 16 2

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το ξενοδοχείο με τις αποσκευές μας για το αεροδρόμιο του Ασουάν και την πτήση μας προς Κάιρο. Αυτή την ημέρα θα γνωρίσουμε το Κάιρο, την Πόλη των Χίλιων Μιναρέδων! Πρωτεύουσα της Αιγύπτου και η μεγαλύτερη πόλη του Αραβικού κόσμου, το Κάιρο έχει 6,8 δισεκατομμύρια πληθυσμό με επιπλέον άλλα 10 εκατομμύρια που ζουν στα περίχωρα.

Θα ξεναγηθούμε στο Αιγυπτιακό Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο στέκει επιβλητικά δίπλα από την πλατεία Ταχρίρ με πάνω από 120.000 ευρήματα.

Έπειτα θα κατευθυνθούμε στο παλιό τμήμα της πόλης για να γνωρίσουμε την αρχαία Χριστιανική κοινότητα του Καϊρου στην οποία αξίζει να κάνουμε μια στάση για προσκύνημα και για να μοιραστούμε ενεργοποιήσεις οι οποίες παραμένουν κρυφές από τα μάτια του κόσμου. Αυτή η περιοχή ονομάζεται Κοπτικό Κάιρο και περιβάλλεται από τείχη με πέντε εκκλησίες οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους με πλακόστρωτα δρομάκια που ξετυλίγονται ανάμεσα σε ψηλούς πέτρινους τοίχους. Αποτελούν ένα ζωντανό μονοπάτι που θα σας συνδέσει περισσότερο με την Χριστική ενέργεια.

Θα επισκεφτούμε την παλαιότερη Κοπτική εκκλησία της Αιγύπτου των Αγίων Σεργίου και Βάκχου (Abu Sarga) που χρονολογείται από τον 5ο αιώνα μ.Χ. Ο Ναός είναι κτισμένος πάνω στην κρύπτη όπου έμεινε η Αγία Οικογένεια για τρεις εβδομάδες όταν κατέφυγε στην Αίγυπτο και εάν είσαι αρκετά δεκτικός μπορείς να νιώσεις τις ενεργειακές ροές που εξακολουθούν να αναβλύζουν μέχρι σήμερα. Ο Πασχάλης και ο Φρίξος θα σας αποκαλύψουν τις ενεργειακές πύλες που είναι κρυμμένες εδώ, ανοίγοντας τη χρονοπύλη για μετάδοση ευλογιών που θα ενεργοποιήσει μια βαθύτερη σύνδεση με τη Μητέρα Μαρία!

egypt march 16 4

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας που είναι μια από τις πιο παλιές εκκλησίες του Καΐρου με μεγάλη ιστορική σημασία. Έπειτα θα κατευθυνθούμε στη μονή του Αγίου Γεωργίου με τις κατακόμβες των τάφων των πατριαρχών και τη σπηλιά της Παναγίας. Ολοκληρώνοντας τη ξενάγηση μας στην Κοπτική συνοικία θα επισκεφτούμε την ανακαινισμένη Εβραϊκή Συναγωγή Μπεν Εζρά.

Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και συνεχίζουμε με μια βόλτα στην πασίγνωστη και κόσμο-πλημμυρισμένη αγορά Χαν Ελ Χαλίλι με τα αναρίθμητα σοκάκια, τα καφενεία με τους αργιλέδες και τους πλανόδιους πωλητές. Θα καθίσουμε σε ένα από τα παραδοσιακά καφενεία για να απολαύσουμε τον καφέ μας.

Έπειτα θα μεταφερθούμε με το ιδιωτικό μας λεωφορείο στο ξενοδοχείο Sonesta Tower & Casino (5 αστέρων) Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Καΐρου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου. Tακτοποίηση στα δωμάτια μας και ξεκούραση.

Αυτό το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μια μοναδική παράσταση El Tannoura Show (Προαιρετικό) με τους στροβιλιζόμενους δερβίσηδες εμπλουτισμένη με μουσικά όργανα και άλλα στοιχεία τα οποία θα σας συναρπάσουν και θα σας ταξιδέψουν σε ένα άλλο κόσμο. Στο προηγούμενο ταξίδι μας παρακολουθήσαμε αυτή την παράσταση και μας συνεπήρε. Έτσι σας προτείνουμε να μην το χάσετε γιατί θα σας καθηλώσει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

(Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό & δείπνο σε τοπικό εστιατόριο)

 
  • Κυριακή 18 Φεβρουαρίου:  Πυραμίδες - Σφίγγα - Σακκάρα
 

egypt march 16 5

Η ημέρα μας είναι αφιερωμένη στις περίφημες πυραμίδες! Προγευματίζουμε και αναχωρούμε για το οροπέδιο της Γκίζα, με τις επιβλητικές πυραμίδες και την αινιγματική Σφίγγα. Ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου που συνεχίζουν στο πέρασμα των αιώνων να δεσπόζουν επιβλητικά.

Στην Γκίζα οι διαστάσεις συγκλίνουν και συνδέονται με ένα μαγικό τρόπο που μεταμορφώνουν το είναι σου. Θα μπούμε μέσα στην μεγάλη πυραμίδα για ένα προσωπικό συντονισμό και μύηση. Έπειτα θα δούμε από κοντά τη γιγάντια κι αινιγματική Σφίγγα, στην οποία θα γίνει μια μετάδοση φωτός.

Στην συνέχεια θα ταξιδέψουμε οδικώς για να εισχωρήσουμε βαθύτερα στην έρημο Σακκάρα και να επισκεφθούμε την αρχαιότατη βαθμιδωτή πυραμίδα του φαραώ Zoser η οποία κτίστηκε από τον αρχιερέα Ιμχοτέπ. Εδώ θα συνδεθούμε με τις ανώτερες πυραμιδικές ενέργειες και θα φέρουμε ενδυναμώσεις φωτός μέσα από τις χρονοπύλες της Αιγύπτου και τα θεραπευτικά πλέγματα!

Ολοκληρώνουμε την περιοδεία μας στην Πυραμίδα του Ουνάς η οποία άνοιξε πρόσφατα στο κοινό. Η πυραμίδα του Ουνάς αν και εξωτερικά δεν είναι σε καλή κατάσταση, αξίζει να την επισκεφτούμε. Στο εσωτερικό της πυραμίδας έχει βρεθεί η σαρκοφάγος από μαύρο βασάλτη καθώς και 283 μαγικές επικλήσεις, οι οποίες θα βοηθούσαν το βασιλιά να ξεπεράσει τις σκοτεινές δυνάμεις του κάτω κόσμου ώστε να ενωθεί με τον ηλιακό θεό Ρά στην αιώνια ζωή. Θα παραμείνουμε στην πυραμίδα του Ούνας για την τελική μας ενεργοποίηση, επισφράγιση των εργασιών και προσφορά υπηρεσίας για όλη τη γη.

Μετά από την επίσκεψη μας στα πυραμιδικά μνημεία θα κάνουμε στάση για να γευματίσουμε και έπειτα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση. Το αποψινό βράδυ κλείνουμε το ταξίδι μας με ένα ιδιαίτερο δείπνο για όλη την ομάδα αφήνοντας τη γη της Αιγύπτου γεμάτοι νέες εικόνες και εμπειρίες!

(Περιλαμβάνεται πρωινό, μεσημεριανό & δείπνο σε τοπικό εστιατόριο)

 
  • Καθαρά Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου: Ημέρα αναχώρησης
 

Ημέρα αναχώρησης. Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας. Οι συμμετέχοντες μπορούν να διευθετήσουν τις πτήσεις τους αυτή την ημέρα έτσι ώστε να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο εγκαίρως για την αναχώρηση τους.

Ανανεωμένοι με νέες εμπειρίες και εικόνες επιστρέφουμε πίσω ακολουθώντας τα βήματα της νέας αρχής και της νέας πορείας που έχουμε χαράξει...

 

 

Πληροφορίες Συμμετοχής

 
 
 
 
ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ:
 
  Ενεργειακή εργασία με τον Πασχάλη και τον Φρίξο.
 
  5 Διανυκτερεύσεις σε Ξενοδοχεία 5 αστέρων + Πλήρη Διατροφή.
 
■  5 Διανυκτερεύσεις - Κρουαζιέρα στο Νείλο + Πλήρη Διατροφή.
 
  Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 
  Διπλωματούχος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
 
  Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 
  Εισιτήρια εισόδου σε Αρχαιολογικούς Χώρους Ναούς και Μουσεία.
 
  Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων.
 
 
 
 
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚA: Πληρωτέα στην Αίγυπτο
 
 16 Φεβρουαρίου| Βοτανικός Κήπος, Νούβικο Χωριό:30€
 
 17 Φεβρουαρίου| Δερβίσηδες, El Tannoura Show:25€
 
 18 Φεβρουαρίου| Είσοδος στη Μ.Πυραμίδα & άδεια για διαλογισμό:40€
 
 
 
 
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ:
 
 Αεροπορικά Εισιτήρια.
 
 Βίζα Αιγύπτου: Πληρωτέα στο αεροδρόμιο 25€
 
 Φιλοδωρήματα: Πληρωτέα στο αεροδρόμιο 45€
 
 Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται.
 
 
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΤHΣΕΙΣ:
 
 ΣΥΜΜΕΤEΧΟΝΤΕΣ ΑΠO ΕΛΛAΔΑ
 
Θα χρειαστεί να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Οι πτήσεις που μας εξυπηρετούν θα τις βρείτε παρακάτω. Σας προτείνουμε να κλείσετε τις ίδιες πτήσεις. Μπορούμε να σας διευκολύνουμε στην κράτηση των εισιτηρίων σας, επικοινωνήστε μαζί μας. Τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού που θα κλείσετε (Κάιρο-Λούξορ & Ασουάν-Κάιρο) πρέπει να είναι αυτά που αναφέρονται παρακάτω!
 
 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
 
Θα χρειαστεί να κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια. Παρακαλείσθε να βρίσκεστε στο αεροδρόμιο του Καΐρου στις 10 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20.00 το αργότερο. Εκεί θα σας συναντήσει ο ταξιδιωτικός μας πράκτορας. Τα αεροπορικά εισιτήρια του εσωτερικού που θα κλείσετε (Κάιρο-Λούξορ & Ασουάν-Κάιρο) πρέπει να είναι αυτά που αναφέρονται παρακάτω.
 
 ΠΤΗΣΕΙΣ EGYPT AIR
 
MS748 | 10 Φεβρουαρίου | Αθήνα - Κάιρο   | 16.00 - 17.50
 
MS363 | 10 Φεβρουαρίου | Κάιρο - Λούξορ  | 20.45 - 21.55
 
MS091 | 17 Φεβρουαρίου | Ασουάν - Κάιρο  | 05.05 - 06.30
 
MS747 | 19 Φεβρουαρίου | Κάιρο - Αθήνα    | 10.30 - 12.30
 
(Σήμερα 16 Νοεμβρίου η τιμή των εισιτηρίων είναι 376€)
 
 
 

Κράτηση Θέσης

 

Κόστος συμμετοχής κατ' άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο: 1.300€

Διαφορά Μονόκλινου: 375€

Προκαταβολή για κράτηση θέσης, μέχρι 21 Δεκεμβρίου: 700€

Αποπληρωμή μέχρι 22 Ιανουαρίου!

Για να συμμετέχετε επικοινωνήστε μαζί μας ή κάντε κράτηση:

 

Κράτηση

 
 

 

 

© 2004 - 2019 ANGELS HOUSE UNIVERSITYTM ALL RIGHTS RESERVED.

Πνευματικά Δικαιώματα και Όροι Χρήσης για τον διαδικτυακό χώρο του www.angelshouse.eu