Shopping Cart

Your cart is empty

Free Delivery New en 2014

Track your Order

Καθαρισμός Κρυστάλλων!

teliko crystals4

 

Οι κρύσταλλοι, οι πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι, τα ορυκτά προέρχονται από τη Μητέρα Γη και για να δημιουργηθούν χρειάζονται χιλιάδες χρόνια. Είναι ευφυείς υπάρξεις, ζωντανοί οργανισμοί. Είναι ένα πολύτιμο δώρο προς την ανθρωπότητα!.

Ο καθαρισμός των κρυστάλλων είναι απαραίτητος εάν θέλουμε να συνεχίζουν να εκπέμπουν την υψηλότερη τους δόνηση και να διατηρούν το αρχικό τους δυναμικό και λάμψη.

Οι κρύσταλλοι σας, τα ορυκτά, τα κοσμήματα είτε τα φοράτε πάνω σας είτε βρίσκονται κάπου στο χώρο σας, μπορεί να απορροφήσουν αρνητικές ενέργειες και συνεχίζουν να κρατούν αυτές τις δονήσεις στη μνήμη τους μέχρι να τους καθαρίσετε. Για παράδειγμα μπορεί να απορροφήσουν τις βλαβερές ενέργειες από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται ή εκτίθενται, από τα άτομα με τα οποία έρχονται σε επαφή μαζί τους, από τις θεραπείες που πραγματοποιείτε κοκ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές να χάνουν το αρχικό τους δυναμικό, τη ζωντάνια του.

Σ’ αυτό το άρθρο θα βρείτε πρακτικές λύσεις και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν στην επαφή σας με τους κρυστάλλους, ιδιαίτερα αν κάνετε τα πρώτα σας βήματα και ανακάλυπτε τον μαγικό κόσμο των κρυστάλλων.

Πως να καθαρίσω τους κρυστάλλους μου και πότε;

Καθαρίστε τους κρυστάλλους σας αφού τους προμηθευτείτε και πριν τους χρησιμοποιήσετε, ιδιαίτερα εάν προέρχονται από ένα χώρο όπου ήταν εκτεθειμένοι σε πολύ κόσμο ή τους συμπεριφέρονταν απλά σαν ένα άψυχο προϊόν. Έπειτα μπορείτε να τους καθαρίσετε ξανά οποτεδήποτε εσείς αισθανθείτε ότι έχουν “βαρύνει”. Αυτό εξαρτάται από τη χρήση που κάνετε. Οι κρύσταλλοι που χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς πρέπει να καθαρίζονται πιο τακτικά. Πάντοτε ακολουθείτε την προσωπική σας αίσθηση!

Τα φυλαχτά από κρυστάλλους συνηθίζετε να τα καθαρίζετε πιο τακτικά, ιδιαίτερα αν φοριούνται για σκοπούς προστασίας ή εάν αγγίξει το κόσμημα σας κάποιο άτομο που δεν θα θέλατε.

Παρακάτω παραθέτω μερικούς εύκολους και αποτελεσματικούς τρόπους για να καθαρίσετε τους κρυστάλλους σας. Μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή και να τους συνδυάσετε για βαθύτερο αποτέλεσμα.

◉ Τρεχούμενο Νερό: Τοποθετήστε τους κρυστάλλους κάτω από καθαρό τρεχούμενο νερό για μερικά λεπτά έως και δύο ώρες. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το νερό βρύσης εάν είναι πολύ τοξικό και γεμάτο χημικά. Ο καθαρισμός με το νερό θα καθαρίσει τους κρυστάλλους σας εάν έχουν μαζέψει σκόνη ή χώμα και ανανεώνει το ηλεκτρομαγνητικό τους πεδίο. Έπειτα σκουπίστε τους με ένα απαλό πανάκι.

Αποφύγετε να πλύνετε τους κρυστάλλους οι οποίοι είναι εύθραυστοι στο νερό και διαλύονται. Επίσης το τρεχούμενο νερό στις φυσικές πηγές έχει μια μοναδική επίδραση στους κρυστάλλους! Αισθάνομαι ότι τους προσφέρει βαθιά θρέψη και αναζωογόνηση. Τα νερά από τις πηγές όπως αναβλύζουν μέσα από τη γη θα δώσουν μια ιδιαίτερη φροντίδα, εξαγνισμό και ενεργοποίηση στους αγαπημένους σας κρυστάλλους.

teliko crystals10

◉ Ενεργειακά Σπρέι: Υπάρχουν ειδικά ενεργοποιημένα Σπρέι για καθαρισμό ημιπολύτιμων λίθων. Από τη σειρά Secret Alchemy μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Spray Muna το οποίο είναι ειδικό για τον βαθύ καθαρισμό κρυστάλλων, ως δεύτερη επιλογή μπορείτε να χρησιμοποιήστε το Spray Archangel SandalphonΨεκάστε λίγη ποσότητα με το Spray, κάντε επάλειψη και έπειτα σκουπίστε με ένα απαλό πανάκι. Θα νιώσετε το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο των κρυστάλλων σας να ακτινοβολεί με ζωντάνια!

Για να καθαρίσετε πολλούς κρυστάλλους μαζί, τοποθετήστε τους σε μια λεκάνη και γεμίστε με νερό. Ψεκάστε μερικές φορές με το Spray Muna και αφήστε τους για 1-3 ημέρες πριν τους σκουπίσετε με ένα πανί. Αποφύγετε να ψεκάσετε οποιοδήποτε Σπρέι απευθείας σε κρυστάλλους που είναι ευαίσθητοι σε υγρά (π.χ. σελενίτης).

◉ Αρωματικά Στικς: Πάρτε μερικά αρωματικά στικς καλής ποιότητας και κρατήστε τους κρυστάλλους σας πάνω από το θυμίαμα που αναδύεται για τουλάχιστον ένα λεπτό ή περάστε το θυμίαμα γύρω από τους κρυστάλλους σας. Αυτό βοηθά να καθαρίσετε τις αρνητικές ενέργειες που έχουν συσσωρευτεί στο ενεργειακό τους πεδίο.

◉ Ήχος & Φως: Οι κρύσταλλοι και τα κρυσταλλικά κρανία ανταποκρίνονται πολύ στην εργασία με τον ήχο και το φως. Ο ήχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς καθαρισμού, ενίσχυσης αλλά και για να “ξυπνήσετε” τους κρυστάλλους σας. Οι ηχογαβάθες, τα κρυστάλλινα μπολ και τα καμπανάκια είναι ένα τέλειο εργαλείο για να προσθέσετε στην εργασία σας με τους κρυστάλλους. Οι χρωματιστές λάμπες ή βάσεις με χρωματιστό φως μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου για να ανανεώσετε τους κρυστάλλους σας

SOS Τι να Μην κάνω;.

◉ Αλατόνερο: Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το αλατόνερο για τον καθαρισμό κρυστάλλων καθώς αυτή η πληροφορία είναι ευρέως διαδεδομένη. Από την προσωπική μου εμπειρία, αυτός είναι ένας σκληρός τρόπος για να καθαρίσετε τους κρυστάλλους σας. Θυμηθείτε ότι είναι ζωντανοί οργανισμοί και αυτό που χρειάζονται είναι αγάπη. Χρησιμοποιώντας αλατόνερο ίσως παρατηρήσετε ότι χάνουν το δυναμικό και τη ζωτικότητα που θα έπρεπε να έχουν ή ότι αποφορτίζουν πολύ γρήγορα σαν μια χαλασμένη μπαταρία. Επίσης αποφύγετε τα χημικά καθαριστικά.

Φόρτιση και Προγραμματισμός Κρυστάλλων

Οι τρόποι καθαρισμού που αναφέρθηκαν παραπάνω θα ανανεώσουν και θα τονώσουν τους κρυστάλλους σας. Εν τούτοις μπορείτε να τους τονώσετε περαιτέρω και να τους προγραμματίσετε για συγκεκριμένο σκοπό.

◉ Ήλιος και Σελήνη: Τοποθετήστε τους κρυστάλλους σας σε ένα μέρος όπου θα εκτίθενται στο φως του Ήλιου ή της Σελήνης για περίπου 24 ώρες μέχρι και 3 ημέρες. Η έκθεση των κρυστάλλων στον Ήλιο και τη Σελήνη βοηθά στον καθαρισμό από τις αρνητικές ενέργειες ενώ παράλληλα τους φορτίζει με τις αρσενικές ή θηλυκές ποιότητες αντίστοιχα. Για τις ενέργειες της Σελήνης θα ήταν προτιμότερο να μελετήσετε βαθύτερα το θέμα, σχετικά με την κάθε περίοδο και τις φάσεις της σελήνης.

Ημιπολύτιμοι λίθοι όπως αμέθυστος, ροζ χαλαζίας, ακουαμαρίνα τείνουν να χάνουν το χρώμα τους με την έκθεση στο φως του ήλιου, συνεπώς θα χρειαστεί να εφαρμόσετε ένα άλλο τρόπο καθαρισμού.

◉ Καταιγίδες: Εκμεταλλευτείτε τις καταιγίδες! Εκθέστε τους κρυστάλλους σας στην ατμόσφαιρα της καταιγίδας ώστε να φορτιστούν από την ηλεκτρική φύση των κεραυνών!

Υπάρχουν πολυάριθμοι τρόποι φόρτισης και προγραμματισμού των κρυστάλλων και ο καθένας έχει τη δική του αξία. Σε όλες τις περιπτώσεις η πρόθεσή σας είναι σημαντική.

Με Διαλογισμό & Προσευχή:

Πριν ξεκινήσετε ηρεμίστε τον εαυτό σας, θέστε ξεκάθαρη πρόθεση για αυτό που θέλετε να γίνει και κρατήστε τον κρύσταλλο που θέλετε να ενεργοποιήσετε στο δεξί σας χέρι. Έπειτα εφαρμόστε ή συνδυάστε τις παρακάτω τεχνικές:

1. Οραματιστείτε τη χρωματική δόνηση που θέλετε να προγραμματίσετε τον κρύσταλλό σας να εισέρχεται μέσα του και να τον περιβάλλει μέχρι να αισθανθείτε ότι αυτό έχει γίνει.

2. Διαλογιστείτε σε μια ποιότητα την οποία επιθυμείτε να προγραμματίσετε τον κρύσταλλο σας (π.χ. ειρήνη, φροντίδα, γαλήνη) με πρόθεση να μεταφερθεί όλο αυτή η δόνηση στον κρύσταλλο.

3. Ζητήστε βοήθεια από τους αναληφθέντες Δασκάλους, αγγέλους κλπ να βοηθήσουν στον καθαρισμό/ φόρτιση/ προγραμματισμό του κρυστάλλου σας με ένα γενικό τρόπο ή για συγκεκριμένο σκοπό.

4. Για τους σπουδαστές συστημάτων Ρέικι μπορούν να εφαρμόσουν τις τεχνικές που ήδη γνωρίζουν από την εκπαίδευση τους, εναλλακτικά επικοινωνήστε με ένα θεραπευτή Αγγελικού Ρέικι ώστε να ενεργοποιήσει και να συντονίσει τον κρύσταλλο σας προσωπικά για εσάς.

Όσοι έρχονται σε πρώτη επαφή με τους κρυστάλλους μπορεί να αισθάνονται ότι κάνουν κάτι λάθος ή παγιδεύονται στα “πρέπει” και σε πολύπλοκες διαδικασίες ή να είναι μπερδεμένοι λόγω των πληροφοριών που έχουν ακούσει ή διαβάσει. Κρατήστε τη διαδικασία απλή και ξεκάθαρη, με χαρά και αγάπη στην καρδιά σας! Αφήστε τους κρυστάλλους να σας "μιλήσουν"!

Συχνές Απορίες...

◉ Ο κρύσταλλος μου έχασε το χρώμα του! Γιατί;

Μερικές φορές οι κρύσταλλοι χάνουν το χρώμα τους καθώς ο χώρος ή οι άνθρωποι είχαν μεγάλη ανάγκη τις ποιότητες του κρυστάλλου. Μη μπορώντας να λάβουν τις ποιότητες που χρειάζονταν από άλλες πηγές, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να "ρουφήξουν" τις ευεργετικές του δονήσεις του κρυστάλλου μέχρι και τη χρωματική του δόνηση. Έχουμε δει αρκετές περιπτώσεις όπου το χρώμα των κρυστάλλων επανέρχεται και σε άλλες περιπτώσεις να βελτιώνεται όταν τους δίνουμε την προσοχή μας, τη φροντίδα και την αγάπη μας και με ενεργειακή εργασία.

Ένας άλλος λόγος είναι η έκθεση τους σε έντονο φως ή ζέστη ή στο φως του ήλιου, κρύσταλλοι όπως ροζ χαλαζίας και αμέθυστος τείνουν να χάνουν το χρώμα τους.Ο κρύσταλλος μου ράγισε/ έσπασε! Τι κάνω;

  Ο κρύσταλλος μου ράγισε - έσπασε! Τι κάνω;

Ηρεμίστε! Δεν υπάρχει κανένας λόγος για να ανησυχείτε ή να πανικοβληθείτε.

Μερικές φορές οι κρύσταλλοι και πιο συχνά τα κοσμήματα από κρυστάλλους ραγίζουν ή σπάνε σε μικρότερα κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι ο κρύσταλλος υπηρέτησε το σκοπό του λειτουργώντας προστατευτικά για το άτομο, έτσι απορρόφησε όλη τη βλαβερή ενέργεια προφυλάσσοντας το άτομο.

Εάν συνηθίζετε να καθαρίζετε τους κρυστάλλους σας, θα δείτε ότι μπορείτε να τους έχετε άρτιους και ζωντανούς για πολλά χρόνια ίσως για μια ολόκληρη ζωή και περισσότερο! Φυσικά χρειάζεται να τους προσέχετε ώστε να μην τους κτυπάτε ή κατά την μεταφορά τους μέσα σε τσάντες κι αποσκευές.

Για τα κοσμήματα από κρυστάλλους-φυλαχτά που έχουν θρυμματιστεί καλό είναι να τα αντικαταστήσετε με ένα άλλο κόσμημα. Τα θρυμματισμένα κομμάτια μπορείτε να τα βάλετε στο χώμα (π.χ. σε μια γλάστρα) ή να τα ρίξετε στη θάλασσα, ως μια επιστροφή στη Μητέρα Γη για εξαγνισμό.

Για μεγάλους κρυστάλλους: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου μπορεί να δημιουργηθεί μια πολύ μικρή ρωγμή ή να φύγει ένα κομματάκι από τον κρύσταλλο. Η ενεργειακή αξία του κρυστάλλου δεν χάνεται ούτε σημαίνει ότι είναι πλέον άχρηστος και πρέπει να τον πετάξετε! Βεβαιωθείτε ότι τον καθαρίζετε όποτε χρειάζεται και προστατέψτε τον από τα χτυπήματα και τις φθορές. Συνεχίστε να εργάζεστε με τον κρύσταλλο σας όπως και πριν.

Σ’ άλλες περιπτώσεις οι κρύσταλλοι μπορεί να ραγίσουν (π.χ. μια πολύ μικρή ρωγμή) λόγω της ενεργειακής εργασίας και της έντασης της ενέργειας, δημιουργώντας ένα σημείο αποφόρτισης. Αυτό είναι εντάξει, ίσως νιώσετε ότι χρειάζονται ένα “διάλειμμα” πριν εργαστείτε ξανά μαζί τους.

Μεγάλοι κρύσταλλοι που έχουν σπάσει σε δύο - τρία κομμάτια, μπορείτε να τα κρατήσετε και να συνεχίσετε να εργάζεστε μαζί τους, εκτός αν αισθάνεστε ότι η εργασία σας με τον κρύσταλλο ολοκληρώθηκε και θα ήταν κατάλληλο να μοιράσετε αυτά τα κομμάτια σε άλλους που μπορεί να τα χρειάζονται ή να τα επιστρέψετε στη μητέρα γη.

Θυμάμαι την ιστορία του Θρυμματισμένου Κρυσταλλικού Κρανίου της φίλης και κρυσταλλοθεραπεύτριας Kathleen Murray. Όταν ένα από τα κρυσταλλικά της κρανία θρυμματίστηκε καθοδηγήθηκε να δημιουργήσει ιάματα από τα χιλιάδες μικρά κομμάτια. Η ενέργεια του κρανίου ήθελε να μεταδοθεί μ’ αυτό τον τρόπο σε περισσότερους ανθρώπους. Έτσι την οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτά τα ιάματα και ως αποτέλεσμα όλο αυτό απλώθηκε και βοήθησε πολλά άτομα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παραμείνετε ανοιχτοί και δεκτικοί σε κάθε αλλαγή και στην προσωπική σας καθοδήγηση.

◉ Ο κρύσταλλος μου ήταν διαυγής και θάμπωσε!

Όσοι εργάζονται με τους κρυστάλλους αναγνωρίζουν πως είναι ζωντανοί και εξελίσσονται. Καθώς συνδέεστε και εργάζεστε πιο στενά με τους κρυστάλλους σας, ίσως παρατηρήσετε μέσα τους να αναπτύσσονται διάφοροι σχηματισμοί ή και κάποια θαμπάδα. Αυτό είναι κάτι το οποίο συμβαίνει αρκετά συχνά και είναι υπέροχο καθώς αναπτύσσετε τη σχέση σας με τον κρύσταλλο και εξελίσσεστε από κοινού!

Ανασύρετε τους ξεχασμένους κρυστάλλους σας από τα συρτάρια και επιτρέψτε τους να εργαστούν για εσάς! Αυτή είναι η υπηρεσία τους προς την ανθρωπότητα και το κάνουν με χαρά!

Οι κρύσταλλοι μπαίνουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο που μπορεί να μην αντιλαμβανόμαστε εκείνη τη στιγμή. Μερικές φορές η εργασία τους μαζί μας ολοκληρώνεται και ίσως να είναι κατάλληλο να τους δώσετε σε κάποιον άλλο που τους χρειάζεται. Εάν τους έχετε ξεχάσει σε κάποιο συρτάρι, αυτή είναι η στιγμή να τους βγάλτε στην επιφάνεια αφήνοντάς τους να εργαστούν μαζί σας!

Χαρείτε αυτά τα δώρα από τη μητέρα γη και το βασίλειο των κρυστάλλων.

Φρίξος Χριστοδούλου | www.AngelsHouse.eu